Ingezonden persbericht


Persbericht

Payter introduceert mobiel betalen in taxi's
Nederlandse primeur in samenwerking met TukTuk Company Rotterdam

Rotterdam, 18 augustus 2008 - Payter, het bedrijf dat betalen met de mobiele telefoon in Nederland mogelijk maakt, introduceert als eerste in Nederland mobiel betalen voor vervoer. Vanaf maandag 18 augustus kunnen reizigers een maand lang in een van de twee speciale tuktuks van de TukTuk Company Rotterdam afrekenen met de Payter mobiel. Met dit initiatief geven Payter en de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC), waar TukTuk Company Rotterdam onderdeel van is, het startsein voor een intensieve samenwerking op het gebied van onder andere mobiel betalen in taxi's.

Na Rotterdam zal Payter het concept landelijk uitrollen om zo mobiel betalen in het vervoer voor iedereen toegankelijk te maken. Ook zal het bestellen van taxi's via Smartposters in Rotterdam verder worden ontwikkeld. Smartposters zijn posters voorzien van een chip waarmee de Payter-telefoon rechtstreeks kan communiceren. Door de telefoon voor de poster te houden, kunnen reizigers bijvoorbeeld gratis een taxi bellen. Payter en RTC hebben het bestellen van een taxi via Smartposters eerder in december 2007 getest in Rotterdam.

De Payter tuktuks, herkenbaar aan de Payter bestickering, starten hun motoren tijdens de Rotterdamse Eurekaweek, de introductieweek voor eerstejaars studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Om deze week extra feestelijk in te luiden stelt Payter 4.500 gratis mobiele telefoons, inclusief ¤15,- bartegoed, beschikbaar voor alle nieuwe eerstejaars. De studenten kunnen zich op www.payter.nl/eureka aanmelden voor een Payter mobiel. Ook ontvangen alle Payter klanten een kortingsaanbieding voor een ritje in een van de Payter tuktuk's de komende maand.

De Payter tuktuk die vanaf vandaag door Rotterdam rijdt.

Over Payter
In 2006 is Payter gestart met het ontwikkelen van een betaalsysteem via de mobiele telefoon, waarmee consumenten onder meer in winkels, parkeergarages en horeca kunnen betalen. Naast betalen kunnen consumenten kortingcoupons downloaden, acties ontvangen en sparen via hun mobiele telefoon. In augustus 2007 startte Payter als eerste bedrijf in Nederland met een grootschalige test in Rotterdam. De deelnemers aan deze proef kunnen in meer dan vijftig winkels ook echt met hun mobiele telefoon betalen. Payter BV, gevestigd in Rotterdam, is een jong, innovatief en zelfstandig bedrijf dat met de introductie van mobiel betalen nieuwe communicatietechnologieën en marketingconcepten verkent. Meer informatie en een demo op: www.payter.nl.

Voor meer informatie of beeldmateriaal op hoge resolutie zie http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php of neem contact op met:

Edelman
Esther Groot
esther.groot@edelman.com Tel, 020 -- 301 09 80

Rotterdamse Mobiliteit Centrale
Henk Dokter
h.dokter@rmc-rotterdam.nl Tel, 010 -- 238 30 48
Mob, 06 -- 463 871 46