Ingezonden persbericht


Nieuwe WD VelociRaptor voor servers, desktops en werkstations met backplanes

Amsterdam, 18 augustus 2008 Western Digital Corp.® (NYSE: WDC) lanceert een nieuwe VelociRaptor hard drive, de jongste telg in de VelociRaptor-serie. Deze supersnelle harde schijf is speciaal ontwikkeld voor servers met 3,5-inch harde schijven voor pc s, Mac s en professionele werkstations die een backplane-opzet vereisen. De schijf is door gebruikers eenvoudig te koppelen aan allerlei apparatuur die gebruikmaakt van een backplane. De nieuwe VelociRaptor belooft het succes van zijn voorgangers te overtreffen. De harde schijf heeft namelijk twee keer zoveel capaciteit, presteert 35 procent beter en genereert 35 procent minder warmte dan de voorgaande schijven in de Raptor -serie.

Steeds meer leveranciers voorzien hun servers van SATA-technologie in 2,5-inch- en 3,5-inch-formaat vanwege de lage kosten en hoge betrouwbaarheid. Daarnaast configureren leveranciers servers steeds vaker met backplanes om het ontwerp van systemen met meerdere drives eenvoudiger te maken.

De bouwkwaliteit van de VelociRaptor voldoet aan de zwaarste eisen. De harde schijf biedt maar liefst 300 GB opslagcapaciteit in 2,5-inch formaat. De harde schijf bevindt zich in een IcePack: een 3,5-inch behuizing met ingebouwde koeling. Deze speciale aanpassing zorgt ervoor dat de schijf perfect past in een standaard 3,5-inch ruimte in een pc- of serverchassis. Extra koeling en krachtige werking zijn andere voordelen van deze innovatieve behuizing.

De nieuwe VelociRaptor biedt de volgende features.

Supersnel de uitstekende prestaties van de succesvolle WD Raptor-schijven vormen de basis voor de nieuwe VelociRaptor. Met zijn 10.000 RPM-drive, SATA 3 Gb/s-interface en 16 MB cache staat de harde schijf garant voor ongeëvenaarde prestaties.

Betrouwbaarheid WD VelociRaptor-schijven zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende IT-omgevingen. De VelociRaptor heeft met 1,4 miljoen uur MTBF de hoogste betrouwbaarheidsratio van alle SATA-schijven.

IcePack-behuizing WD heeft de VelociRaptor voorzien van een backplane-ready 3,5-inch behuizing. Daarbij heeft de schijf een ingebouwde koeling die deze krachtige schijf extra koel houdt.

Energiezuinig de WD VelociRaptor gebruikt 35 procent minder stroom dan de voorgaande Raptor-schijven.

Rotary Acceleration Feed Forward optimaliseert de prestaties van de drives in een chassis met meerdere schijven.

NoTouch Ramp Load-technologie de kop raakt de schijf nooit. Dit resulteert in minder slijtage van de kop en de schijf, en biedt betere bescherming van de drive tijdens vervoer.

Uitwisselbaarheid de nieuwe VelociRaptor is uitwisselbaar met systemen die gebruikmaken van een backplane. Dit is een groot moederbord met sockets voor uitbreidingsopties.

Prijs en beschikbaarheid
De WD VelociRaptor met 150 GB (model WD150HLFS) en met 300 GB (model WD300HLFS) harddisks zijn online verkrijgbaar op www.westerndigital.com en via geselecteerde retailers. De consumentenadviesprijzen voor de WD VelociRaptor 150 GB en 300 GB bedragen respectievelijk 159 euro (incl. btw) en 228 euro (incl. btw). Voor meer informatie over de WD VelociRaptor: www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=495.

#####

Over Western Digital

Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.