Politie Amsterdam-Amstelland



Alcohol in het spel bij ongevallen in het verkeer / Amsterdam (18/08/08)

Een 28-jarige man uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt toen hij op de Stadhouderskade met zijn fiets in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 30-jarige man uit Almere.

De automobilist reed samen met andere voertuigen weg bij het groene verkeerslicht waarbij zijn zicht werd belemmerd door een busje dat plotseling sterk afremde om een aanrijding met de overstekende fietser te voorkomen. De Almeerder kon niet meer tijdig remmen waarna de aanrijding volgde. De fietser raakte gewond en werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Omdat het vermoeden bestaat dat het slachtoffer alcohol heeft gedronken is er een bloedproef afgenomen waarvan de uitslag nog niet bekend is.

Op de Bosboom Toussaintstraat is zondagavond een 60-jarige motorrijder uit Amsterdam onderuit gegaan. De man bleef ongedeerd en liep weg van de plaats van het ongeval.

Een getuige meldde de politie het voorval die de man kon achterhalen. Hij werd aangehouden en moest aan het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Daar kwam hij tot een promillage van 1,3 waarna zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vier auto's raakten zondagmiddag op het Purmerplein beschadigd nadat een 79-jarige man uit Amsterdam met zijn auto, drie andere voertuigen aanreed die geparkeerd stonden.

De bejaarde bestuurder werd aangehouden en moest aan het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Hij kwam daar tot een promillage van 1,2 waarna proces-verbaal is opgemaakt.

Op het Prins Bernhardplein raakten bij een aanrijding eveneens vier voertuigen beschadigd. Een 25-jarige man uit Amsterdam reed met zijn auto met hoge snelheid over de Wibautstraat. Hij raakte drie andere voertuigen voordat zijn auto tegen een paal tot stilstand kwam. Een passagier van één van de auto's raakte gewond aan zijn gezicht. De Amsterdammer werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij een promillage van 1,2. De auto van de verdachte en een ander voertuig, zijn weggesleept.