Ingezonden persbericht


Al meer dan 60 Runners4Kenya onder Tilburg Ten Miles deelnemers !!!

Tilburg Road Runners organiseert samen met Stichting Elimu Mount Elgon voor het tweede jaar haar Runners4Kenya project tijdens de Tilburg Ten Miles. Vorig jaar haalden de Tilburg Road Runners 10.000 euro aan sponsorgeld binnen, goed voor vier nieuwe leslokalen van een nieuwe ambachtsschool in Kenia. Ook dit jaar steunen Lornah Kiplagat en Greg van Hest dit project voor schoolkinderen in Kenia.

Het streven is om ook dit jaar 10.000 euro aan sponsorgeld bij elkaar te lopen. Het geld wordt besteed aan sportmaterialen en sportfaciliteiten op twee scholen in West Kenia. Want sport is belangrijk, zeker in het door oorlog en conflicten geteisterde Kenia. Lornah Kiplagat: "Ik was onlangs weer even terug in mijn geboorteland Kenia. Ik zag hoe militairen wegblokkades weghaalden voor een hardloopwedstrijd. Sport kan echt een brug slaan door het geweld."

Er is geld nodig voor sportmaterialen zoals ballen, netten en voor faciliteiten zoals een voetbalveld en een atletiekbaan. De jeugd moet de gelegenheid krijgen om lekker te kunnen sporten. En natuurlijk leren ze ook wat sportief gedrag inhoudt. Dat maakt sport een goede leerschool.

Uniek lopershirt voor iedere Runner 4 Kenya

Iedere runner krijgt gratis een uniek en origineel lopershirt en is zo goed herkenbaar als runner voor het goede doel. Deze gift is mogelijk door de gulle bijdragen van onze sponsoren ATS transportsystemen en Run2day. Runners4Kenya lopen niet alleen voor zich zelf maar zetten zich ook belangeloos in voor sport in Kenya. Iedereen die meedoet met de Tilburg Ten Miles 2008 kan zich via www.Runners4Kenya.org aanmelden voor het project. Lopers wordt gevraagd om onder familie, vrienden en collega's sponsors te zoeken. Voor 12 euro koop je in Kenia goede sportschoenen. Een shirt en broek kosten nog eens 8 euro. Voor 20 euro zijn de sportieve talenten in Kenia helemaal klaar om te sporten. De opbrengst van het project Runners4Kenya wordt verdubbeld door stichting Wilde Ganzen.

Noot voor de redactie.

Ingezonden persbericht