Ingezonden persbericht



Persbericht

Amsterdam, 18 Augustus 2008

IVO MARTIJN MANAGER R&D BIJ

EYEWORKS FILM & TV DRAMA

Producent Eyeworks heeft de afdeling Film & TV Drama versterkt met Ivo Martijn als Manager R&D. Hij maakt de overstap van de Publieke Omroep waar hij het voorbije jaar werkzaam was als beleidsadviseur voor Nederland 2, waar ook Drama van de Publieke Omroep onder valt. Tevens fungeerde hij daar als rechterhand van netcoördinator Lennart van der Meulen.

Stephan Warnik, Algemeen Directeur Eyeworks Nederland: "Zowel nationaal als internationaal zijn we met Eyeworks uiterst actief op het gebied van film en TV drama, momenteel zelfs in zeven landen binnen de Eyeworks groep. Ook in de toekomst zullen we ons blijven aandienen als sterke speler binnen dit aansprekende genre. Ik heb Ivo door de jaren heen leren kennen als een talentvolle en gedreven persoonlijkheid met een grote kennis van zaken en zijn komst betekent dan ook een sterke aanvulling. Ik ben ervan overtuigd dat hij samen met het huidige team in staat zal zijn onze film en drama activiteiten in Nederland verder vorm te geven en uit te bouwen."

Na een studie Algemene Letteren begon Ivo Martijn (36) zijn carrière in 1992 bij RTL waar hij alle promo's voor RTL 4 schreef. Vervolgens vertrok hij in 1998 naar Amerika waar hij Film en TV wetenschappen studeerde aan de Universiteit van Wisconsin. Bij terugkomst in Nederland ging Martijn aan de slag bij filmdistributeur RCV als Creative Editor, waar hij vier jaar lang verantwoordelijk was voor alle radio en TV spots en de beoordeling van scenario's. In dezelfde periode volgde hij in LA de gerenommeerde filmopleiding `Directing Intensive' aan de University of Southern California. Hierna keerde Martijn terug naar RTL, dit keer in de functie van Filmredacteur, waar hij de programmering van de speelfilms op zich nam en bovendien nieuwe scenario's voor TV series, en later ook films, beoordeelde.

Over Eyeworks Film & TV Drama
Bekende Eyeworks titels op het gebied van TV Drama zijn onder anderen Meiden van de Wit, Koppels en Van Speijk. Momenteel wordt een tweede reeks geproduceerd van de succesvolle politieserie Flikken Maastricht, die najaar 2008 te zien zal zijn bij de TROS op Nederland 1. Bovendien heeft Eyeworks Film & TV Drama diverse grote filmtitels in de portfolio, zoals `Antonia', `Bluebird', Duska'en `Nynke'. Momenteel draait in meer dan 100 bioscopen `De Brief voor de Koning', de grootste Nederlandstalige familie film ooit gemaakt en door het Nederlands Film Festival onlangs bekroond als Gouden Film (meer dan 100.000 bezoekers). Tevens is onlangs het laatste deel van de trilogie van Frans Weisz in productie gegaan: `Happy End'. Deze trilogie, waar ook Leedvermaak (1989) en Qui Vive (2001) deel van uitmaken, is opgenomen over een tijdspanne van 20 jaar met

een en dezelfde cast, waaronder Pierre Bokma, Kitty Courbois, Rijk de Gooyer en Marjon Brandsma. Happy End zal naar verwachting voorjaar 2009 in première gaan.