Persbericht

Claranet bezorgt VDL betrouwbaar VPN, internet- en e-mailverkeer

~ it-infrastructuur net zo vanzelfsprekend als gas, water en licht ~

Son, 18 augustus 2008 - Claranet, leverancier van zakelijke ict-oplossingen, levert internetverbindingen bij VDL. Ook de hosting van de website ligt bij Claranet. VDL, een internationale, industriële onderneming van formaat, heeft te maken met een groeiend aantal ondernemingen en daarmee met een toenemende behoefte aan IT-faciliteiten. Het proces van pakbonnen en facturen is bij een aantal VDL-bedrijven gedigitaliseerd en ook constructie- en ontwerptekeningen worden elektronisch verstuurd.

Willem Mouwen, ICT-coördinator bij VDL: Voor de ondersteuning van de bedrijfsprocessen van VDL is het internet van groot belang. Niet-functioneren zou enorme schadeposten kunnen veroorzaken. De service en garanties die Claranet op de internetlijnen biedt, zijn noodzakelijk voor de continuïteit van onze bedrijfsactiviteiten. Een voorbeeld van een proces dat bij een aantal VDL-bedrijven volledig via het internet loopt, zijn de pakbonnen en facturen waar VDL in de automotive-toeleveringen mee te maken heeft.

Willem Mouwen: Vroeger werden pakbonnen met de hand uitgeschreven en met de vracht meegeleverd, later werden dit geprinte documenten. De klant van nu wil echter op ieder moment weten waar de vracht zich bevindt en hoe lang het nog duurt voordat deze wordt afgeleverd. Ook is het tegenwoordig vaak zo, dat er zonder vooraf ontvangen pakbon niet mag worden gelost. Wanneer er geen bon is kan dit grote problemen opleveren. Door de geschreven respectievelijk geprinte documenten te vervangen door een elektronische documentuitwisseling via het internet, is het nu mogelijk de goederenstroom continu te monitoren en worden problemen bij aflevering voorkomen.

Ook het versturen van constructie- en ontwerptekeningen gaat bij VDL tegenwoordig elektronisch, waardoor VDL snel de beschikking heeft over de gevraagde informatie. Met de Managed Host-oplossing van Claranet kunnen VDL-filialen intern informatiebestanden uitwisselen. Met behulp van een FTP-server die geschikt is voor grote bestanden worden tekeningen online gezet, waarna VDL deze er door middel van secured-FTP eenvoudig vanaf kan halen.

Claranet heeft ruime ervaring met het leveren van diensten over glasvezel. De uitrol van netwerken vindt in een hoog tempo plaats. Door de deelname aan het glasvezelproject van Claranet heeft VDL nu de beschikking over een supersnelle internetverbinding. Willem Mouwen: Glasvezel is veel sneller en goedkoper dan traditionele technologieën. We hebben informatie ingewonnen bij diverse leveranciers. De prijs was een belangrijk punt bij de leverancierskeuze. Claranet en VDL hebben elkaar ook op dit vlak gevonden.

(387 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Claranet
Claranet biedt sinds 1996 een betrouwbaar pakket aan diensten op het gebied van internettoegang, managed services en datacenter-activiteiten. Middels het eigen internationale netwerk biedt Claranet oplossingen voor dataverkeer tussen (inter)nationale bedrijfslocaties. Met vestigingen in 7 landen bedient Claranet meer dan 300.000 klanten wereldwijd, waaronder Airbus, Renault en CenterParcs. Meer informatie is te vinden op www.claranet.nl.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Claudia Top van LEWIS Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail: claudiat@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over Claranet kunt u contact opnemen met Anna Biermans, Marketing Manager bij Claranet: Tel: +31 (0) 40 239 3345 Fax: +31 (0) 40 239 3310 E-mail: abiermans@nl.clara.net www.claranet.nl

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com