Persbericht

Decos start certificeringsprocedure voor NEN 2082

Noordwijk, 18 augustus 2008 - Decos Software Engineering heeft een officiële aanvraag ingediend bij het Europees certificeringsbureau voor certificering van Decos Document. NEN 2082 is de nieuwe Nederlandse norm voor software voor informatie- en archiefmanagement en is de opvolger van ReMANO 2004. De aanvraag van Decos is door de commissie gehonoreerd en het certificeringsproces zal naar verwachting begin september van start gaan.

Bij het opstellen van deze nieuwe norm zijn verschillende deskundigen betrokken op het gebied van record management en archiefonderzoek. De NEN 2082-norm is naast bestaande normen als ReMANO 2004 ook gebaseerd op het Kernmodel van Interlab. Een belangrijke doelstelling van de norm is organisaties te ondersteunen bij het verbeteren van de digitale informatievoorziening.

De NEN 2082-norm bevat een breed pakket van eisen ten aanzien van identificatie en registratie van archiefstukken, opslag, documentbeheer en de verschillende beveiligingsniveaus. NEN 2082 is voor Nederland wat DoD 5015-2 STD is voor de Verenigde Staten. Applicaties die in aanmerking willen komen voor certificering moeten voldoen aan deze voorwaarden.

Organisaties willen graag op basis van objectieve informatie beoordelen of een applicatie kan voldoen aan hun wensen , zegt Kees Essaadi, Business Developer bij Decos. Dit soort normeringen helpt hen daarbij. Decos Document werd in 2004 als eerste applicatie gecertificeerd voor ReMANO. We voldoen aan maar liefst 99% van de eisen uit ReMANO en verwachten daarom ook snel de NEN 2082-certificering te mogen ontvangen. Wij willen onze klanten graag laten zien dat Decos Document een betrouwbare oplossing is en hechten daarom veel waarde aan deze certificering.

(262 woorden)