Scania Beers B.V.

2008-08-18

Van Dieren breidt wagenpark uit met zeven nieuwe Scania's

Breda, 18 augustus 2008 - Van Dieren Maritime heeft onlangs haar wagenpark uitgebreid met zeven nieuwe Scania's.

De nieuwe aanwinsten betreffen Scania R420LA 6x2 4MNA trekkers en zijn de eerste zeven uit een totale serie van 45 stuks die in de komende periode zullen worden afgeleverd. De vrachtwagens zijn voorzien van een Euro 5 motor en de comfortabele Highline cabine.

Van Dieren Maritime is een grote logistieke dienstverlener met opdrachtgevers in de automotive-, voedings- en de chemische industrie. Van Dieren Maritime heeft een hoofdvestiging in Genemuiden en nevenvestigingen in Riga (Letland) en Kristianstad (Zweden), Van Dieren is een 100% dochter van Samskip, een IJslandse rederij met een omzet van circa 1 miljard euro. In totaal telt de organisatie ruim 250 medewerkers. Het wagenpark bestaat uit 150 eigen trucks, 450 opleggers en 250 charters.

De nieuw aangeschafte Scania's van het type R420LA 6x2 4MNA zijn voorzien van Euro 5 motoren, waarmee aan de strengst mogelijke Europese emissieregels van dit moment wordt voldaan. Daarnaast is dit type Scania is uitermate geschikt om met zware ladingen ontspannen te kunnen rijden.

``Het overgrote deel van ons wagenpark bestaat uit Scania's. De redenen hiervoor zijn het gunstige brandstofgebruik, de betrouwbaarheid van de wagens en de standaard veiligheidscabine", aldus Henk van Dieren van Van Dieren Maritime. "Tevens heeft de jarenlange goede ervaring met de Scania vestiging in Zwolle bijgedragen aan onze keuze. We hopen met deze nieuwe aanwinsten nog veel veilige en rendabele kilometers te maken.''

Van Dieren Pers-332

De heer Henk van Dieren (R) ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania's uit handen van regiodirecteur Jan Dunnink van Scania Noord.

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com