Vloeren en plafonds Olympsche gebouwen bedekt met Armstrong producten


BEIJING, 20080818 -- De Olympische Spelen 2008 in Bejing, China zijn officieel van start gegaan en vinden plaats in de meest opvallende sportlocaties ooit gebouwd! Armstrong vloeren en plafonds nemen ook deel aan De Spelen met een belangrijke rol in het ontwerp en de uitstraling van 11 locaties inclusief het hoofdstadion `Het Vogelnest' en het Olympisch zwemstadion, bijgenaamd de Waterkubus. In totaal worden de vloeren en plafonds van de Olympsche gebouwen met 140.600 m2 aan Armstrong producten bedekt. 140.600 m² Armstrong producten die de vloeren en plafonds van de Olympische gebouwen bedekken. Dit staat gelijk aan 112 Olympische zwembaden.

"Armstrong is erg trots dat zij hebben kunnen bijdragen aan de Olympische Spelen met producten op vele belangrijke locaties" zegt Ken Chong, Vice President - Armstrong Noord Azië.

Het Vogelnest en de Waterkubus

Twee van de meest opmerkelijke gebouwen - Het Vogelnest en de Waterkubus - krijgen media aandacht vanwege het originele ontwerp.

Het kenmerkende Nationale Stadion, omgedoopt tot Het Vogelnest, is het hoofdstadion voor de Spelen.
Zij vertegenwoordigt de traditionele Chinese relatie met de natuur - het lijkt van buiten op een vogelnest - gecombineerd met de eigentijdse geest van de Olympische Spelen dit jaar. In het vogelnest waren 100.000 toeschouwers getuige van de openingsceremonie van de Spelen, de veldwedstrijden en voetbalwedstrijden. Bovendien zullen ze over onze vloeren lopen.

Architecten hebben vele soorten vloeren inclusief epoxy, linoleum en PVC overwogen voor de centrale hal van het Vogelnest.
Linoleum blonk zowel uit op het gebied van brandvertragendheid en milieu. Hoewel een product van de concurrent goedkoper was, heeft het Armstrong product DLW Marmorette gewonnen vanwege onze uitstekende reputatie in China op gebied van kwaliteit en service. Wegens het zeer strakke tijdschema was wereldwijd teamwork noodzakelijk om te voldoen aan de leveringsvoorwaarden.

Het futuristische Nationale Zwemstadion, de zogenaamde Waterkubus oogt alsof het is bedekt door semi transparante blauwe bubbels.
Het 50.000m2 grote stadion, dat $ 150 miljoen heeft gekost, wordt door Zheng Fang, een belangrijke architect van het gebouw, een van de meest belangrijke sportlocaties ter wereld genoemd en bevat drie Armstrong producten.
Armstrong vloeren en plafonds zijn in de kantoren en gangen van de Waterkubus geïnstalleerd. De keuze is ook hier gevallen op Marmorette, een linoleumproduct van Armstrong, nadat het getest was op functionaliteit en uitstraling.

Andere opvallende Olympische locaties met Armstrong producten

Het Basketbal Gymnasium is gebouwd met behoud van het milieu in het achterhoofd. Armstrong's DLW Marmorette linoleum, vervaardigd uit zichzelf vernieuwende grondstoffen, en Accolade Plus elastische vloer met gerecycled PVC sluit hier perfect op aan. Drie van de zeven niveaus van de ongewoon ogende gebouwen worden onder de grond gebouwd voor thermisch rendement; energiezuinige LED-verlichting en een regenwater recycling systeem is geïnstalleerd om energie en water te sparen.

Het Qingdao Olympisch Zeilcentrum, het Nationale Conventie Centrum en het Beijing Olympisch Omroep Centrum hebben ook duizenden vierkante meters Armstrong producten geïnstalleerd, inclusief ANF en Classic Lite plafonds en Peakform grid. Deze HumiGuard-protected producten zijn geschikt in ruimtes met hoge luchtvochtigheid.

"Dit is een prachtig voorbeeld dat onze divisies Vloeren en Bouwmaterialen samenwerken om Armstrong producten aan een aantal omvangrijke, uitdagende en zeer herkenbare projecten te leveren" zegt Greg.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.armstrong.com/





Tom Ferrell