Eerste editie van GreenZone op de ING RaceSalon groot succes


ROTTERDAM, 20080818 -- Een vreemd gezicht, tussen al die grote olie en benzine slurpende racemonsters op de ING RaceSalon van afgelopen weekend zou men niet snel een aantal 'groene' voertuigen verwachten. Toch trokken deze voertuigen veel bekijks. "Dat zo'n electrisch scooter zo hard optrekt, dat had ik echt niet verwacht" aldus een bezoeker.

De ING RaceSalon in Ahoy dat dit jaar voor de tweede keer plaatsvond had voor de eerste keer ook een groen tintje.  Naast de winnende Nederlandse voertuigen van de Shell Eco-marathon, waren er ook de racewagens van Prins te vinden en andere racewagens van het biobrandstof raceplatform GUTT en SolarOil. Maar ook de wereld(se) primeur van de Lotus Exige Tri-Fuel die maar liefst op 3 (!) duurzame brandstoftypes kan rijden Daarmee was voor de bezoekers ook direct duidelijk dat duurzame mobiliteit tegenwoordig meer is dan alleen uit de auto stappen en met de OV-fiets naar de trein gaan.
Naast de zeer zuinige Smart en de nieuwste versie van de hybride Prius stalen een aantal elektrische voertuigen de show waaronder een elektrische Lotus Elise. De fluiterende elektrische scooter was tussen de brullende engine starts van het ING team niet te horen, maar kregen desalniettemin de nodige draaiende hoofden toen de in strak latex geklede pitspoezen van Bavaria ermee aan de haal gingen.
lotsov *, een coöperatie voor cleantech ondernenemers, was door Rotterdam Racing gevraagd om de GreenZone te laden. "De ING RaceSalon laat als eerste experience autoshow zien dat groene mobiliteit sexy is." aldus directeur Edgar Neo. "Als het aan ons ligt staan er volgend jaar nog meer nieuwe primeurs die dit jaar uit de prototype fase komen."

http://www.lotsov.info





Ingezonden persbericht