Gemeente Montferland

Verkeersmaatregelen s-Heerenbergseweg te Zeddam

Sinds januari 2008 is aannemer Goldewijk bezig met werkzaamheden voor de bouw van het Woon-zorgcomplex aan de s-Heerenbergseweg te Zeddam. Voor de aanvoer en het veilig kunnen lossen van diverse bouwmaterialen heeft de aannemer gevraagd de s-Heerenbergseweg aan één kant af te sluiten. De gemeente heeft besloten hiervoor tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te waarborgen en de overlast voor de inwoners van Zeddam tot een minimum te beperken. De maatregelen zijn onvermijdelijk om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Er worden niet alleen verkeersmaatregelen voor de s-Heerenbergseweg genomen, maar ook voor wegen in de nabije omgeving die hierop aansluiten.

Op 18 augustus a.s. worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst op de s-Heerenbergseweg (op het weggedeelte nabij de Vinkwijkseweg en Benedendorpsstraat). Tegelijker tijd worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen voor de Bovendorpsstraat, Benedendorpsstraat, De Steg en de Vinkwijkseweg. De gemeente Montferland verwacht dat door de éénzijdige afsluiting het doorgaande verkeer uit het straatbeeld verdwijnt. Aangenomen wordt dat het verkeersaanbod met ongeveer 4.000 autos afneemt, omdat de automobilist gebruik zal maken van de rondweg.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal de bus door het dorp Zeddam blijven rijden. In een overleg tussen Syntus, hoteleigenaar Geerdink, aannemer Goldewijk en de gemeente is overeengekomen dat de bus door Zeddam blijft rijden. De route wordt echter wel aangepast.

De busverbinding s-Heerenberg Doetinchem zal tijdelijk een andere route gaan rijden om het verlies in Zeddam op te kunnen vangen. De bushalte Stroombroek bij Braamt (richting Doetinchem) zal komen te vervallen. In Doetinchem zullen de tijdelijke haltes Woonboulevard en Bedrijvenweg komen te vervallen en zal de bus komende vanaf Zeddam / Braamt bij de rotonde Stroombroek rechtsaf de Doetinchemseweg op gaan. Bij de rotonde op de Batavenweg slaat de bus rechtsaf, de normale route weer op. Komende vanaf Doetinchem rijdt de bus eerder genoemde route in omgekeerde richting. Voor de vervallen halte Stroombroek zal een tijdelijke halte geplaatst worden net na de rotonde aan de Doetinchemseweg.

Ook vanaf Zeddam naar het busstation te s-Heerenberg zal de bus een andere route gaan rijden. Dit is echter een verandering die ook na de werkzaamheden in Zeddam van kracht zal blijven. De bus zal na de rotonde Tolhuis linksaf de Lengelseweg op gaan. Via de Mengelenbergseweg en de Oude Doetinchemseweg naar het busstation s-Heerenberg. Vanaf het busstation s-Heerenberg zal de bus via de Lengelseweg en de Drieheuvelenweg richting Zeddam rijden.

Bij dit artikel is een tekening geplaatst waarop u kunt zien welke maatregelen er worden genomen. Ook kunt u deze tekening en de daarbij behorende omschrijving hier terug vinden. De gemeente realiseert zich dat de genomen tijdelijke verkeersmaatregelen voor de bewoners, ondernemers, automobilisten en gebruikers van het openbaar vervoer overlast kunnen zorgen. Wij vragen hiervoor uw begrip en houden u van alle ontwikkelingen op deze plaats en op de website op de hoogte.

Hier het overzicht van de verkeersmaatregelen te Zeddam