Gemeente Gouda


Zomeravond beiaardconcert op 18 augustus (8-8-2008)

Zevende beiaardconcert door Midori Conneman

Het zevende concert van de zomeravond beiaardconcertreeks wordt gespeeld door Midori Conneman. Zij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en is free-lance beiaardier in Waddinxveen.

Midori zal onder andere 'Barcarolle' uit 'Les saisons 37' van Tsjaikovski spelen, een werk waarin niet de vier seizoenen maar de twaalf maanden van het jaar worden geportretteerd. Het zeer melancholieke 'Barcarolle' staat voor de maand juni. Ook zal ze 'Valse 9' van Frederic Chopin spelen. De walsen van F. Chopin zijn meer voor de salons gecomponeerd dan voor de dansvloer. Door de hoge kwaliteit worden ze ook in de concertzalen uitgevoerd. Daarop zal een werk volgen van Carl Philip Emanuel Bach, zoon van Johann Sebastian Bach. Zijn muziek is de voorbode van de klassieke tijd en de sonate van vanavond is een duidelijk voorbeeld van een muziekwerk uit de `Sturm und Drang' periode. Midori zal de avond afsluiten met een werk van componist Manuel Ponce, die vooral bekend is door zijn grote oeuvre voor gitaar.

Het concert begint om 20.15 uur en is het best te beluisteren in één van de Goudse luisterplaatsen, zoals de tuin van museumgoudA, de Molenwerf, achter de Vismarkt, achter de Kerk, de Koster Gijzensteeg en in diverse binnentuinen en hofjes.


---