Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#44 Start fase 2 De Clercqstraat

11 augustus 2008

Datum: 11 augustus 2008
Nummer: 44

De Clercqstraat veiliger en mooier

18 augustus start fase 2

Op 18 augustus start stadsdeel Oud-West met de tweede fase van de herinrichting van De Clercqstraat. De even kant van de straat is inmiddels veiliger en mooier met een nieuwe inrichting. Fietsers hebben nu een vrijliggend fietspad, de bestrating en de tramhaltes zijn vernieuwd en er staat nieuw straatmeubilair. Deze week wordt het werk hier afgerond. Tijdens de tweede fase is de oneven kant (rijrichting centrum) aan de beurt. Het werk duurt uiterlijk tot 19 december 2008. Het stadsdeel doet er echter alles aan om te zorgen dat de straat voor 5 december klaar is.

Gevolgen voor het verkeer
Tussen 11 en 15 augustus worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd en de omleidingborden geplaatst. Hiervan ondervindt het verkeer geen directe hinder. Vanaf 18 augustus wordt de oneven zijde van De Clercqstraat in zes werkgebieden opgedeeld. Per werkgebied wordt in verschillende periodes gewerkt. Tijdens de werkzaamheden is het betreffende straatdeel afgesloten. Het doorgaande auto- en fietsverkeer richting Nassaukade wordt omgeleid via de Willem de Zwijgerlaan - Jan van Galenstraat - Tweede Hugo de Grootstraat - Nassaukade. Het bestemmingsverkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid. Woningen en winkels blijven te allen tijde bereikbaar voor voetgangers.

Kruispunt Bilderdijkstraat
De herinrichting van het kruispunt De Clercqstraat - Bilderdijkstraat wordt als derde fase uitgevoerd. Dit gebeurt tussen januari 2009 en juni 2009. Aansluitend zal de Bilderdijkstraat aangepakt worden.

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van De Clercqstraat is te vinden op www.oudwest.amsterdam.nl onder Plannen en projecten. Op de website is de gedetailleerde werkvolgorde te zien, en kan een kaartje met omleidingroutes gedownload worden. Ook kunnen geĂŻnteresseerden zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over dit project.

Nadere inlichtingen: Marlies Hulshof
Telefoon: 020 - 252 35 75