Gemeente Abcoude


Werkzaamheden viaduct over de Holendrecht en aansluiting A2 Abcoude

Nieuw viaduct over de rivier de Holendrecht Aanpassing aansluiting Abcoude Verplaatsen carpoolplaats Abcoude

Rijkswaterstaat werkt aan de vernieuwing en reconstructie van de rijksweg A2 tussen de knooppunten Holendrecht en Oudenrijn. Dit doet ze om de doorstroming, veiligheid en bereikbaarheid ook in de toekomst veilig te stellen. Binnenkort starten werkzaamheden aan een nieuw viaduct over de rivier de Holendrecht ten westen van de A2. Ook wordt de aansluiting Abcoude aangepast.

Nieuw viaduct over de rivier de Holendrecht

In de week van 18 augustus aanstaande starten de heiwerkzaamheden ten zuiden van de rivier de Holendrecht (gemeente Abcoude). Deze werkzaamheden duren circa twee weken en vinden op werkdagen plaats in de daarvoor toegestane uren: van 7.00 uur - 19.00 uur. Er is geen extra hinder voor het verkeer.

Aan de noordzijde van de rivier de Holendrecht (gemeente Ouder-Amstel) start het heien in de week van 15 september 2008. Ook deze heiwerkzaamheden en duren circa twee weken en vinden plaats op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Het verkeer over de Holendrechterweg zal enige hinder ondervinden van de werkzaamheden, omdat deze gedeeltelijk vanaf de weg worden uitgevoerd.

Aanpassing aansluiting Abcoude

In de week van 25 augustus aanstaande starten heiwerkzaamheden voor het viaduct bij de aansluiting Abcoude. Deze duren ongeveer 3 weken en vinden plaats op werkdagen binnen de daarvoor toegestane uren, van 7.00- 19.00 uur.

Ook de afrit Abcoude wordt aangepast. Deze wordt aan de oostzijde verlegd. Dit gebeurt tijdens een nachtelijke afsluiting van vrijdagavond 29 augustus 21.00 uur tot zaterdag 30 augustus 10.00 uur. Verkeer vanuit Utrecht richting Abcoude wordt omgeleid via afrit 2, AMC. De omleiding wordt met borden ter plaatse aangegeven. Het verkeer vanuit Amsterdam kan de gebruikelijke afrit nemen. In de week van 1 september wordt de Burgemeester des Tombeweg aan de westzijde van de A2 gedeeltelijk omgelegd. U kunt enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Verplaatsen carpoolplaats Abcoude

Om ruimte te creëren voor de werkzaamheden aan de afrit Abcoude wordt de huidige carpoolplaats verplaatst naar een nader te bepalen locatie. De carpoolplaats blijft hier tot eind 2010.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat via de gratis Landelijke Informatielijn: 0800-8002. Deze is zeven dagen per week bereikbaar van 06.00 uur - 22.30 uur.
---

13 augustus 2008

Banner zorg en overlast Burgerjaarverslag2007