Gemeente Leidschendam-Voorburg


Afsluiting weg naar Voorschoten vanaf 18 augustus

De gemeente Voorschoten werkt aan ingrijpende vernieuwing van de Traverse. Dat is de doorgaande weg tussen Leidschendam en Leiden (Veurseweg, Leidseweg, Koningin Julianalaan).

De werkzaamheden starten op maandag 18 augustus met werkzaamheden aan de Veurseweg. Dit geeft tot eind december overlast en verkeershinder.

Het doorgaande verkeer vanuit én naar Leidschendam wordt gedurende de gehele periode omgeleid via de A4 of de N44/A44. De omleiding wordt aangegeven met borden.

Tijdens de werkzaamheden is bestemmingsverkeer (beperkt) mogelijk en blijven bedrijven en hotel-restaurant De Gouden Leeuw bereikbaar.

Vanaf medio oktober is alléén verkeer mogelijk in de richting Leidschendam. Deze fase wordt zo kort mogelijk gehouden door te werken tussen 7.00 uur en 22.00 uur en in de weekeinden.

Lees meer in de advertentie van de gemeente Voorschoten.

Veilige route
Het doel van de vernieuwing is een veilige doorgaande route door Voorschoten, vooral voor fietsers en voetgangers. De doorgaande weg wordt een weg met twee smalle rijbanen en een bloemrijke middenberm, met onder andere ook bomen. De smalle rijbaan is ontworpen om de snelheid op de route te beperken.

De totale asfaltweg wordt vernieuwd en voorzien van geluidsarm asfalt. De busstrook bij het benzinestation aan de Veurseweg komt te vervallen. De fietspaden en voetpaden blijven gedeeltelijk intact.

Lees meer over de Traverse op de website van Voorschoten.