Gemeente Best

Sloop viaducten


15-08-2008

Van maandag 18 t/m woensdag 20 augustus sloopt Rijkswaterstaat een deel van het oude viaduct in de A2/A67 Randweg Eindhoven ter hoogte van de Roostenlaan in Waalre. De sloop van dit viaduct is het startsein voor de sloop van zeven oude viaducten in de komende drie maanden.

De sloopwerkzaamheden bij de Roostenlaan duren van maandag 18 augustus
09.00 uur tot woensdag 20 augustus 06.00 uur. Rijkswaterstaat sloopt nu alleen het noordelijk deel van het viaduct. Dat is de oude rijbaan in de richting Tilburg/'s-Hertogenbosch/Antwerpen. De rijbaan in de richting Venlo/Maastricht is nog in gebruik en wordt later gesloopt.

Omleiding
De Roostenlaan ter hoogte van de A2/A67 wordt vrijwel alleen gebruikt door (brom)fietsers. Tijdens de sloop wordt de weg ter hoogte van de A2/A67 geheel afgesloten. Voor fietsers en bromfietsers gelden onderstaande omleidingsroutes:


* (brom)fietsers richting Waalre: Roostenlaan, Van der Beeken Pasteelweg, Aalsterweg, Voorbeeklaan richting Waalre. Volg omleiding met symbool fiets.

* (brom)fietsers richting Eindhoven: vanuit Goorlooplaan en Prins Mauritsweg naar Voorbeeklaan, Aalsterweg, Van der Beeken Pasteelweg richting Eindhoven. Volg omleiding met symbool fiets.

De omleidingsroutes staan ter plaatse met gele borden aangegeven.

Sloop overige viaducten
Voor de sloop van de overige viaducten is het noodzakelijk de weg die er onderdoor loopt geheel af te sluiten. Met uitzondering van de Gestelsestraat vinden de sloopwerkzaamheden daarom in de weekeinden plaats. Aansluitend starten heiwerkzaamheden voor de nieuwe viaducten. De data voor de sloop van de overige viaducten zijn:


* 6-7 september: Professor Holstlaan

* 13-14 september: Aalsterweg

* 8-19 september: Gestelsestraat

* 18-19 oktober: Cranendonk

* 25-26 oktober en 1-2 november: Meerveldhovenseweg/Kempenbaan
* 8-9 november: Ulenpas

In de weekeinden van 27-28 september en 4-5 oktober wordt daarnaast het oude viaduct in de Anthony Fokkerweg gesloopt. De Anthony Fokkerweg wordt tijdens de sloopwerkzaamheden geheel afgesloten. Het verkeer op de A2 Randweg Eindhoven wordt dan omgeleid.

De genoemde data zijn onder voorbehoud. Onvoorziene omstandigheden kunnen het nodig maken om van deze data af te wijken. De bewoners van de omliggende wijken worden binnenkort per brief door Rijkswaterstaat geïnformeerd. Rijkswaterstaat kondigt de wegafsluitingen en geluidhinder tijdig aan middels borden langs de weg, advertenties en persberichten. Tijdens de sloop staan steeds ter plaatse omleidingsroutes aangegeven.

Vernieuwing Randweg Eindhoven
In het najaar van 2006 is Rijkswaterstaat Noord-Brabant gestart met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van twee naar vier rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer dat zijn bestemming niet zoekt in Eindhoven of omgeving. Daarnaast worden de knooppunten Batadorp, De Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er in 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming. Meer informatie over de vernieuwing van de Randweg Eindhoven is te vinden op http://www.randwegeindhoven.nl/.


---