Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 augustus 2008

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Eén gewonde na eenzijdige aanrijding

Nijverdal

Een 30-jarige bestuurder uit Hengelo is op maandagochtend 18 augustus op de Kruidenlaan in Nijverdal gewond geraakt nadat hij de controle over zijn auto had verloren en tegen een boom tot stilstand kwam.

Maandagmorgen 18 augustus om ongeveer 00.30 uur werd er een eenzijdige aanrijding gemeld op de Kruidenlaan in Nijverdal. Bleek dat een 30-jarige bestuurder uit Hengelo, komende uit de richting van de Wierdensestraat, de controle over zijn auto in een bocht had verloren. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De 30-jarige man is met onbekend letsel door de ambulance meegenomen naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. (08-104077)

Man op heterdaad betrapt bij inbraak

Weerselo

De politie Twente heeft op zondag 17 augustus een man op heterdaad betrapt nadat hij bij een bedrijf aan de Echelpoelweg in Weerselo een inbraak had gepleegd.

Op zondagavond 17 augustus om ongeveer 17.20 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Echelpoelweg in Weerselo. Hierop ging de politie direct ter plaatse en trof een man aan die net wilde wegrijden in een auto. De man, een 31-jarige Almeloër, was in het bezit van inbrekerswerktuig en diverse goederen die hij zojuist had weggenomen uit het bedrijf. De auto waarin de verdachte wegreed bleek van diefstal in Almelo afkomstig te zijn. De man werd meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-103991)

Twee mannen aangehouden na mishandeling en vernieling

Enschede

Op zondag 17 augustus heeft op de Zunabrink in Enschede een mishandeling en vernieling plaatsgevonden. De politie heeft twee Enschedeërs, die voor de mishandeling en vernieling verantwoordelijk waren, aangehouden.

Zondagavond 17 augustus om ongeveer 19.25 uur werd bij de politie gemeld dat een mishandeling en een vernieling had plaats gevonden op de Zunabrink in Enschede. Bleek dat een 36-jarige Enschedeër om onduidelijke reden werd mishandeld door een 22-jarige man en een 30-jarige man beiden uit Enschede. Ook werd de auto van de 36-jarige man vernield. De politie heeft de 22-jarige en de 30-jarige aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-104040)

Aanhouding na inbraak

Hengelo

Op zondag 17 augustus heeft de politie een 28-jarige man aangehouden nadat hij in de nacht van 13 op 14 augustus mogelijk betrokken was geweest bij een inbraak aan de Rossinistraat in Hengelo.

In de nacht van 13 en 14 augustus werd ingebroken in een woning aan de Rossinistraat in Hengelo. De 18-jarige bewoonster was op dat moment niet thuis en heeft donderdag de 14e aangifte gedaan van de inbraak. Onder andere was een televisie weggenomen.

Naar aanleiding van een onderzoek is op zondag 17 augustus een 28-jarige man aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-102352)

Twee mannen aangehouden na diefstal fietsen

Enschede

Een 18-jarige man uit Emmeloord en een 39-jarige man uit Enschede zijn aangehouden nadat beiden in het bezit waren van gestolen fietsen.

Op zondagmorgen 17 augustus om ongeveer 09.30 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen met twee nog op slot zittende fietsen aan het slepen waren op de Blijdensteinlaan in Enschede. De politie heeft de twee mannen, een 18-jarige man uit Emmeloord en een 39-jarige man uit Enschede aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De mannen hebben de diefstal van de fietsen bekend, deze hadden ze weggenomen aan de Molenstaat in Enschede. Dezelfde dag werden de mannen weer in vrijheid gesteld. De fietsen zijn meegenomen naar het politiebureau en de eigenaren moeten nog worden achterhaald. Tegen de mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-103904)

Aangehouden na inrijden op twee nog onbekende personen

Enschede

Een 27-jarige man uit Enschede is zondagmorgen 17 augustus aangehouden op de Boulevard te Enschede. Hij wordt ervan verdacht ingereden te zijn op nog twee onbekende personen. De politie is opzoek naar deze twee personen.

Op zondagmorgen 17 augustus om ongeveer 06.25 uur kreeg de politie een melding dat bij een tankstation aan de Boulevard in Enschede een bestuurder van een personenauto moeilijkheden maakte en vervolgens op twee nog onbekende personen was ingereden. De bestuurder van de auto was nadien weggereden. Korte tijd later kwam deze man, een 27-jarige Enschedeër, weer terug bij het tankstation. Deze man riekte naar het gebruik van alcohol maar wilde niet meewerken aan een alcoholtest en werd aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Naar de omstandigheden met betrekking tot het inrijden op de twee personen wordt een nader onderzoek ingesteld. De 27-jarige man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie is opzoek naar de twee nog onbekende personen en wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben waargenomen van dit voorval. Zij worden dan ook verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Oost van de politie Twente. Deze is te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-103893)


---- --