Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vuurkoraal wordt verfilmd
Shooting Star Filmcompany verfilmt het succesvolle romandebuut van Annet de Jong.

Shooting Star Filmcompany, producent van o.a. Kruimeltje, Pietje Bell, Afblijven en Radeloos heeft zojuist met uitgeverij Querido een contract gesloten voor de verfilming van "Vuurkoraal", het spannende romandebuut van Annet de Jong (sinds 1994 werkzaam als journaliste bij De Telegraaf).

Het is de bedoeling om de film, die zich afspeelt in Curaçao, in het jaar 2009 te verfilmen als telefilm en/of bioscoopfilm. Het scenario zal worden geschreven door Simon de Waal (auteur van o.a. Lek), de regie is in handen van Hans Pos (regisseur van o.a. Bella Bettien).

Hans Pos:
Vuurkoraal is een slim geschreven, meeslepend verhaal met kleurrijke karakters, dat geknipt is voor verfilming. De grote kracht van het boek is de herkenbare en visuele manier waarop bijzonder actuele fenomenen worden aangestipt, zoals journalistieke hypes en de dilemma's van tieners op weg naar hun volwassenheid.

Simon de Waal:
Vuurkoraal doet denken aan de 'Natalee Holloway' zaak, maar Annet de Jong is gelukkig origineel genoeg om daarvan op een heel intrigerende eigen manier af te durven wijken! Een grote uitdaging om het te gaan bewerken tot een filmscenario.

Korte inhoud
Merel Hoogstraten, zeventien jaar, is glansrijk geslaagd voor haar eindexamen. Reden voor haar trotse ouders om zichzelf en hun dochter te trakteren op een luxueuze vakantie naar het tropische eiland Curaçao - en Merel mag drie van haar vriendinnen meenemen. De meiden feesten, zonnen, volgen een duikcursus en genieten met volle teugen van hun vrijheid. Totdat Merel van de ene dag op de andere spoorloos verdwijnt... Dana Winter, als journaliste verbonden aan het Nederlandstalige dagblad Amigoe, volgt de vermissingszaak vanaf dag één, maar raakt veel dieper bij de affaire betrokken dan haar lief is.

Vuurkoraal is een meeslepende literaire thriller over een verraderlijke liefde en onverwacht bedrog. Annet de Jong voert haar lezers mee naar de Antillen en laat overtuigend zien hoe een broeierige strandvakantie zeven tot dan toe zorgeloze levens totaal kan ontwrichten.

Publiciteit
MVSP Monique van Schendelen,
Noordereinde 233-B, 1243 JT 's Graveland
Tel: 035 5826969 / 06 53 697 606
Fax: 035 5827885 E-mail: monique@mvsp.nl,

Uitgeverij Querido
Miriam Evers
Singel 262 - 1016 AC Amsterdam
Tel 0031 20 55 11 262
Fax 0031 20 55 11 227
e-mail: m.evers@querido.nl

www.vuurkoraal.nl