Ingezonden persbericht


NIEUWSBERICHT

Raritan richt zich met Dominion KX II-108 op midden- en kleinbedrijf

Instapmodel met bekroonde prestaties

Capelle aan den IJssel, 18 augustus 2008 - Raritan, leverancier van de recentelijk onderscheiden "Best KVM-over-IP 2008" switches en geavanceerde voedingsverdelers voor serverkasten (PDU's), biedt haar Dominion KX II-108 aan tegen een sterk gereduceerde adviesverkoopprijs. De reductie bedraagt meer dan 500 Euro en wordt aangeboden in combinatie met de aanschaf van 8 CIM's (Computer Interface Modules). Met deze digitale KVM (keyboard, video en mouse) server switch kan een ICT systeembeheerder zowel in-band als out-of-band toegang krijgen tot 8 servers via een uiterst overzichtelijke GUI. De adviesverkoopprijs voor deze bundel komt nu op een aantrekkelijke 2,196 Euro te liggen waarmee Raritan doelt op het klein- en middensegment.

Meer dan alleen 'stand-alone' gebruik
De Dominion KX II-108 biedt exact dezelfde functionaliteit als zijn "grotere broers" geschikt voor enterprise-level datacentra. Zo biedt Raritan's beveiligde switch Universal Virtual Media waarmee software en bestanden op afstand geïnstalleerd kunnen worden alsmede back-ups. Met deze functionaliteit is de KX II-108 eveneens goed inzetbaar voor organisaties die meerdere serverruimtes hebben maar niet het geld om op iedere locatie een systeembeheerder in te zetten. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een enkele ICT manager verantwoordelijk voor zowel hoofd- als bijkantoren.

Veiligheid, beschikbaarheid en kwaliteit als prioriteit Raritan heeft de op Linux gebaseerde Dominion KX II serie uitgerust met alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen om de aangesloten servers 24/7 draaiende te houden en ongeauthoriseerd gebruik te doen voorkomen. Tot de vele veiligheidskenmerken behoren 256-bit AES,128-bit SSL of RC4 encryptie, authenticatie met LDAP, RADIUS of Active Directory ondersteuning, een extra stroomaansluiting en Ethernet poort ter beveiliging van 'single point of failure' almede een imponerende 1600 x 1200 video resolutie.

Absolute Mouse Synchronization(TM)
Verder beschikt de KX II-108 over Raritan's unieke Absolute Mouse Synchronization, een functionaliteit waarbij de muiscursor gesynchroniseerd over het scherm beweegt zodra de switch aangesloten wordt, iets wat de installatie aanzienlijk versnelt. Deze toegevoegde functionaliteit zal bij systeembeheerders dan ook ongetwijfeld in goede aarde vallen gedurende hun serverbeheertaken of wanneer de KX II op andere servers aangesloten moet worden.

Computer Interface Modules
Ieder van de bijgeleverde CIM's (D2CIM-VUSB) worden aangesloten met de toetsenbord-, scherm- en muisuitgangen (KVM) van de servers en zijn in staat om videosignalen tot 45 meter met UTP (Cat5/5e/6) bekabeling uit te zenden. Ook de videosignalen worden met encryptie beveiligd.

Voor meer informatie of demonstratieverzoeken bezoek www.raritan.eu/products/kvm-over-ip.

Over Raritan
Raritan, opgericht in 1985, is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor het beheer van ICT-infrastructuurapparatuur, zoals servers en netwerkcomponenten, en de bedrijfskritische toepassingen en diensten die daarop draaien. Met deze betrouwbare en gevoelige oplossingen - gebaseerd op KVM-switches (toetsenbord, beeldscherm, muis), seriële consoleservers, remote connectiviteitsproducten en beheersoftware - kunnen bedrijven proactief hun ICT-systemen controleren en beheren. Daarnaast ontwikkelt Raritan geavanceerde hardwareproducten voor de OEM-markt voor remote beheer op basis van KVM-over-IP- en IPMI-technologieën.

De oplossingen van Raritan worden geleverd in 76 landen en gebruikt in meer dan 50.000 datacentra en andere ICT-omgevingen over de hele wereld. Raritan heeft wereldwijd 38 kantoren. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel (Nederland).

Website: www.raritan.nl