Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, Den Haag, Enschede, Helden, Schijndel en Venlo genomineerd voor titel 'Sportgemeente van het Jaar 2008'

Oosterbeek, 18 augustus 2008 - De zes gemeenten Delft, Den Haag, Enschede, Helden, Schijndel en Venlo zijn genomineerd voor de titel 'Sportgemeente van het jaar 2008'. De verkiezing van de 'Sportgemeente van het Jaar' wordt voor de derde keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Uit elke categorie (in totaal drie, naar grootte ingedeeld) zijn twee gemeenten genomineerd, uiteindelijk zal één gemeente de titel winnen. De verschillen tussen de deelnemende gemeenten waren klein, maar de zes genomineerde gemeenten scoren het hoogst op de verschillende onderdelen die door de adviescommissie bekeken zijn. De adviescommissie bestaat uit: Hans Arends, NISB, Rick Verelzen, VNG en Mark van den Heuvel, Mulier Instituut. In het kader van het jaarthema 'Sport dichtbij' nemen Carole Thate van de Johan Cruyff Foundation en Eric van Veen van de Richard Krajicek Foundation zitting in de adviescommissie. De adviescommissie bezoekt alle genomineerde gemeenten zodat deze nog meer toelichting kunnen geven over hun sportbeleid en het thema 'Sport dichtbij' Laagdrempelig sport- en beweegaanbod op buurt- of wijkniveau.

Aan de hand van de bevindingen van de adviescommissie bepaalt de jury welke gemeente 'Sportgemeente van het Jaar' wordt. De jury bestaat uit: Jos Som, voorzitter VSG, Johan Wakkie, directeur KNHB, Marcel Sturkenboom, directeur NOC*NSF en Sandra Korthuis, lid directieraad VNG. Clémence Ross, directeur van NISB neemt speciaal voor het jaarthema zitting in de jury. Op woensdag 24 september maakt de jury de winnaar bekend tijdens het Landelijk Congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Emmen.

De winnaar ontvangt een cheque die in overleg tussen organisatie en gemeente ten goede zal komen aan de lokale sport. Door middel van het promotiepakket 'Sportgemeente van het Jaar 2008' kan de winnende gemeente bekendheid geven aan haar eervolle titel.

Kijk voor meer informatie op www.sportgemeentevanhetjaar.nl.


---



Ingezonden persbericht