Gemeente Delft Delft genomineerd als Sportgemeente van het Jaar 2008

Zojuist is bekend geworden dat Delft is genomineerd als 'Sportgemeente van het Jaar 2008'.

Naast Delft zijn Den Haag, Enschede, Helden, Schijndel en Venlo genomineerd. De verkiezing van de 'Sportgemeente van het Jaar' wordt voor de derde keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Op woensdag 24 september maakt de jury de winnaar bekend tijdens het Landelijk Congres van de VSG. De winnaar ontvangt een cheque die besteed kan worden aan de lokale sport.

De argumenten van Delft om genomineerd te worden waren onder andere dat Delft het sportbeleid een nieuwe dimensie geeft door dit beleidsterrein te verbreden met bewegen en bewegingsonderwijs en spelen in de buurt. Ook is het sportbeleid innovatief en lopen er tal van pilotprojecten. Daarnaast richt het sportbeleid zich bijvoorbeeld op de volle breedte van de Delftse samenleving, zodat zowel jong als oud, mensen met en zonder beperking, autochtoon en allochtoon, en laag en hoog opgeleide Delftenaren zich aangesproken voelen en mee kunnen doen.

De komende weken bezoekt de adviescommissie van de jury de genomineerde steden. Delft geeft dan meer toelichting over haar sportbeleid en het thema van de verkiezing van dit jaar: 'Sport dichtbij', laagdrempelig sport- en beweegaanbod op buurt- of wijkniveau.

Op www.sportgemeentevanhetjaar.nl staat meer informatie over de verkiezing.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft