Amsterdam in de ban van gouden medaille van Van Eupen en Van der Kolk

De Amsterdamse roeisters Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk hebben gisteren in de klasse "lichte dubbeltwee" een gouden medaille behaald voor Nederland tijdens de Olympische Spelen in Peking. In Amsterdam was het daarom feest en werden overal gouden medailles uitgedeeld door De Lotto. Medailles werden op diverse plekken gesignaleerd in de hoofdstad. Alle plaatsen die een bijzondere band hebben met gouden medaillewinnaars worden op deze ludieke manier versierd door De Lotto.

Naast het uitdelen van de medailles door De Lotto is het Lotto-pand aan de A4 bij Rijswijk voorzien van een enorme medaillespiegel, die bijhoudt wat de Nederlandse sporters tijdens de Spelen aan medailles behalen.

Over De Lotto

De Lotto is, na de overheid, de grootste financier van sport in Nederland. Met Lotto, Krasloten en Toto heeft de kansspelorganisatie sinds 1961 ruim EUR 1,2 miljard afgedragen aan de sport. Dankzij De Lotto kunnen veel sportclubs hun hoofd boven water houden. Of het nu gaat om het ontwikkelen van talent in de topsport of bij de plaatselijke sportvereniging. De Lotto maakt sport voor iedereen toegankelijk. Niet alleen de sport krijgt een belangrijke financiële injectie, maar ook goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Oranjefonds en het Astmafonds.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Website: http://www.delotto.nl