Universiteit Maastricht

Persberichten 2008

11 juli 2008
VanVelzen en Dieter Koblenz openen INKOM 2008
19-22 augustus: introductie voor tweeduizend nieuwe Maastrichtse studenten

De introductieweek van de Universiteit Maastricht en de Hogeschool Zuyd wordt dit jaar geopend door VanVelzen en Dieter Koblenz. Daarnaast staat de INKOM voor de grootste Cantus van Nederland, feesten in het MECC met onder andere Charly Lownoise & Mental Theo en De Jeugd van Tegenwoordig, een openluchtdiner en nog veel meer. De INKOM 2008 biedt van 19 tot en met 22 augustus zo'n tweeduizend nieuwe Maastrichtse studenten de gelegenheid hun nieuwe studentenstad en collegastudenten goed te leren kennen. Per deelnemer gaat er dit jaar een euro naar het World Food Program.

Zanger/pianist Roel VanVelzen werd bekend met `Baby get higher', in 2006 de meest gedraaide plaat op 3FM. VanVelzen's debuutalbum `Unwind' kwam in maart 2007 binnen op nummer 1 in de hitlijsten. In 2008 ontving hij de 3FM Award voor Beste Liveact 2008. Dieter Koblenz is wereldberoemd in Maastricht om zijn `Grosse Hossa Schlagerfestivals': een avond vol cult-schlagers onder begeleiding van zijn liveband `Die Rheinische Spatlasen'.

Van de tweeduizend nieuwe studenten die jaarlijks meedoen aan de INKOM, bestaat 25-30% uit buitenlanders. "Het doel is veel verschillende mensen te leren kennen en wellicht vrienden voor de toekomst te maken. Ik ken mensen die jaren na hun INKOM nog maandelijks eten met hun groepsgenoten", zegt Jos Peeters, voorzitter van de werkgroep INKOM. Daarnaast is een aantal activiteiten, zoals de Opening op de Markt (dinsdag 19 augustus) en de Openluchtfilm in het Stadspark (vrijdag 22 augustus) dit jaar ook vrij toegankelijk voor inwoners van Maastricht, met als doel ook de band tussen Maastrichtenaren en studenten te versterken.

Dit jaar vindt het traditionele zangfeest de Cantus weer eens buiten plaats, als het weer het toelaat op 22 augustus. Met zo'n 3.500 zangers is het de grootste Cantus van alle Nederlandse studentensteden. Er is 20 augustus een sportdag met een Holland Heineken House en een `pannakooi' met twee `football wizzards' en dezelfde dag voert de Cultour de studenten met een boot over de Maas, waarbij de kazematten worden aangedaan, een bierbrouwerij, grotten en natuurlijk ontbreekt de Limburgse vlaai niet op dit programma. Nieuw is dit jaar het voorzittersdebat op 21 augustus, waar voorzitters van verschillende studentenpartijen een aantal stellingen verdedigen.

Het complete programma voor de INKOM staat op www.inkom.nl

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Jos Peeters, tel. 043 388 5335, e-mail
voorzitter.inkom@ssc.unimaas.nl
De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.