Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 19-08-2008

Vals geld

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden die een vals biljet van 200 euro aanbood bij een postkantoor.

Rond 15.05 uur kreeg de politie een melding van het postkantoor aan het Hammerskjoldhof. Een man was het kantoor binnen gekomen en wilde een geldbedrag overmaken naar het buitenland. De telmachine gaf een storing aan bij één van de biljetten. Tijdens de controle bleek het te gaan om een vals 200 euro biljet.

De politie werd gewaarschuwd en de 38-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier verklaarde de Utrechter dat hij het biljet van een vrouw had gekregen bij een transactie.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Extra inzet van de politie naar aanleiding van de stijging van woninginbraken in Utrecht Noordoost leidde vrijdag 15 augustus opnieuw tot een aanhouding. Door getuigen was de verdachte gezien toen hij op woensdagochtend 13 augustus omstreeks 05.30 uur via een fiets die tegen de gevel stond een openstaand raam inklom. De 19-jarige Utrechter werd vrijdagmiddag 15 augustus aangehouden en ingesloten.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij diverse levensmiddelen had weggenomen.

Personeel van een winkel aan de Vasco Da Gamalaan belde rond 18.55 uur naar de politie omdat zij een 41-jarige man uit Geldermalsen hadden aangehouden voor het stelen van een aantal levensmiddelen. De politie heeft de man voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Parkeren met valse invalidenkaart

UTRECHT Op de Vleutenseweg heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden omdat hij met een valse invalidenkaart geparkeerd stond.

Parkeercontroleurs constateerden omstreeks 15.05 uur dat in een auto, die geparkeerd stond op de Vleutenseweg op een invalidenparkeerplaats, een vermoedelijk valse invalidenkaart lag. De 71-jarige eigenaar uit Grave kwam ter plaatse en gaf toe de kaart te gebruiken van iemand anders. Hij wist dat het strafbaar was maar verklaarde het wel heel handig te vinden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Seinedreef heeft maandagavond de politie een man aangehouden omdat hij probeerde fietsen te stelen.

Personeel van een kantoor belde omstreeks 20.30 uur naar de politie omdat zij zagen dat een man buitengewoon veel aandacht had voor de gestalde fietsen. De man zat te rommelen aan bijna elk fiets. Ter plaatse troffen agenten de verdachte aan. De 19-jarige man uit Utrecht bleek een bekende fietsendief van de politie. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft op de Europalaan een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een getuige meldde rond 00.05 uur aan agenten dat een man zojuist in zijn auto was gestapt waarvan het vermoeden bestond dat hij gedronken had. De 43-jarige bestuurder uit Culemborg werd aan de kant gezet. Uit de eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 480 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur kon de man weer naar huis.