Politie Groningen

Dinsdag 19 augustus 2008

Provincie Groningen, 19-08-2008

Haren: bromfietser gewond bij aanrijding

Een 16-jarige bromfietsster is maandagmiddag op de Lutsborgweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 27-jarige automobiliste uit Appelscha reed op de Lutsborgweg met haar auto achteruit. De bromfietsster kwam vanaf de Holsteinlaan de Lutsborgweg oprijden. De automobiliste liet vervolgens de 16-jarige tijdens het achteruitrijden niet voorgaan. Hierop ontstond een aanrijding, waarna het meisje ten val kwam. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer voor bedreiging aangehouden

De politie heeft maandagnacht in de Floresstraat een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer was door een 30-jarige buurman aangesproken op het feit dat hij geluidsoverlast veroorzaakte. Hierop pakte de verdachte een honkbalknuppel en hij bedreigde zijn buurman met het houten voorwerp. De 30-jarige vluchtte het portiek uit, waarna hij de politie waarschuwde. De verdachte werd vervolgens in zijn woning aangehouden. Daar troffen de agenten ook een honkbalknuppel aan. Het wapen werd in beslag genomen. De 40-jarige, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De buurman doet aangifte van bedreiging. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Voorburger onder invloed

De politie heeft maandagnacht op de Rademarkt een 38-jarige man uit Voorburg aangehouden voor rijden onder invloed. De Voorburger werd in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Een blaastest wees uit dat de bestuurder te veel alcohol had genuttigd. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de 38-jarige niet over een rijbewijs beschikt. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: fietsster rijdt tegen autodeur

Een 16-jarige fietsster uit Stadskanaal is maandagmorgen gewond geraakt nadat ze tegen een openslaande autodeur was gereden. Het meisje fietste over de Spoorstraat in haar woonplaats toen ze te laat door had dat een 35-jarige plaatsgenote uit haar auto wilde stappen. De jonge Stadskanaalster kon het portier niet ontwijken en kwam ten val. Ze is met letsel aan het gezicht naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage.

Hoogezand: dief aangehouden door winkelbediende

Een medewerkster van een warenhuis aan de Gorecht-Oost heeft gisteren een 32-jarige dief uit Hoogezand aangehouden. De vrouw zag dat een onbekende persoon de achterzijde van een naburige winkel binnen gaan. Even later kwam de verdachte naar buiten met een portemonnee in zijn hand. Het personeelslid van het warenhuis sprak de man aan en die bleef staan tot de politie kwam. De Hoogezandster erkende de portemonnee te hebben gestolen. Ook gaf hij toe eerder die dag een tas te hebben gestolen. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Hoogezand: volwassene slaat tiener

De politie heeft maandagmiddag een 34-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. De man gaf toe eerder die middag op aan de Gorecht-Oost een 15-jarige jongen zonder enige aanleiding een klap in het gezicht te hebben gegeven. Hij is meegenomen naar het politiebureau en is daar verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: alcomobilist wil aan politie ontkomen

Een 25-jarige automobilist uit Hoogezand heeft maandagnacht geprobeerd in zijn woonplaats aan de politie te ontkomen. Agenten zagen dat een automobilist die achter hen reed plotseling een zijweg inschoot. De dienders vertrouwden dit niet en gingen achter de bestuurder aan. De automobilist probeerde met hoge snelheden van de politieauto af te komen en reed op een gegeven moment ook zonder verlichting. Uiteindelijk werd de man op de Vondellaan aangesproken. Hij was onder invloed van alcohol. De Hoogezandster had een alcoholpromillage van
1,2 in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen:

De politie heeft maandag op diverse plekken in de provincie vrachtwagen- en landbouwcombinaties gecontroleerd. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Noordwolde Een 30-jarige tractorbestuurder uit Groningen is op de Wolddijk in Noordwolde bekeurd omdat zijn lading niet was afgedekt. Ook ontbraken richtingaanwijzers en diverse reflectoren op zijn aanhangwagen.

Sint Annen Op de Boersterweg in Sint Annen werd een 29-jarige man uit Dwingeloo van de weg gehaald. De man reed in een landbouwcombinatie die 22 cm te breed en ruim twee meter te lang was. Hij had hiervoor geen ontheffing. Ook bleek de aanhangwagen niet voorzien van een reminrichting wat wel vereist was.

Slochteren Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoogeveen reed over de A7 bij Slochteren toen hij werd gecontroleerd. Zijn lading was niet vastgezet. Er bestond een redelijke kans dat de lading van het voertuig af zou vallen.

Winschoten Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wekerom werd maandagmiddag op de Oostelijke Rondweg in Winschoten betrapt toen hij in zijn voertuig zat te bellen zonder gebruik te maken van een handsfreeset. Ook bleek zijn combinatie te hoog te zijn beladen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Muntendam, Middenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 589, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Finsterwolde, Kromme Elleboog: aantal geregistreerde voertuigen: 290, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.