Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week ( 30 juli - 5 augustus 2008)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elk week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

bouwvergunningen

Aanvraag vergunningen.

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvragen zijn ontvangen om:


- reguliere bouwvergunning voor het oprichten van 35 appartementen op het perceel hoek Akerstraat Noord / Passartweg (Heerlen) (datum indiening: 21-07-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het oprichten van 18 appartementen en commerciële ruimtes op het perceel Kerkstraat 95-107 (datum indiening: 21-07-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk plaatsen van windschermen op de balkons op de percelen Europalaan 251 t/m 285 (datum indiening: 18-07-2008);


- lichte bouwvergunning voor het geheel oprichten van een uitbreiding aan de woning en het plaatsen van een nieuw raam aan de zijgevel op het perceel Hazenkampstraat 119 B (datum indiening: 17-07-2008);


- lichte bouwvergunning voor het gedeeltelijk plaatsen van binnenwanden op het perceel Sweelinckstraat 4 (datum indiening: 22-07-2008);


- sloopvergunning voor het slopen van (het opvangcentrum) Huize Tieder op het perceel Groeneweg 6

(datum indiening: 16-07-2008);


- monumentenvergunning voor het uitvoeren van sloopwerkzaamheden aangrenzend aan het Kerkje Merkelbeek op het perceel Groeneweg 6 (datum indiening: (16-07-2008);

U kunt de aanvragen wel al inzien, maar u kunt er op dit moment nog niet op reageren.

Voor het inzien dient u een afspraak te maken met het loket Vergunningen (tel: 045 5278660)

Brunssum, 30 juli 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum.


---

bouwvergunningen

Bekendmaking ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling

Burgemeester en Wethouders van gemeente Brunssum maken op grond van artikel 27 van het bestemmingsplan "Woongebieden", vastgesteld door de gemeenteraad op 25 oktober 2000 en (gedeeltelijk) goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 12 juni 2001, bekend dat zij voornemens zijn om vrijstelling te verlenen van voornoemd bestemmingsplan in verband met de ontvangen aanvraag om lichte bouwvergunning van P.A.H. Derrez voor het geheel oprichten van een overkapping op het perceel Sluiterdstraat 29, alhier.

Omdat voornoemd bouwplan in strijd is met het voornoemde vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat Burgemeester en Wethouders ingevolge de desbetreffende bepalingen van het vigerende bestemmingsplan vrijstelling hebben verleend.

Het ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling ligt met ingang van 31 juli 2008 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage bij het loket vergunningen in het Bestuurscentrum, Lindeplein 1, alhier.

Gedurende voornoemde termijn kunnen eventuele bedenkingen tegen het ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling bij Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

Brunssum, 30 juli 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders Brunssum
---

bouwvergunningen

Verzoek om vrijstelling / aanvraag bouwvergunning.

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Brunssum maakt bekend, dat de navolgende aanvraag bouwvergunning is ontvangen van P.J. Goffin, voor het geheel plaatsen van een garage/berging, gelegen Prins Hendriklaan 147, alhier.

Daar het bouwwerk in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat het college van burgemeester en wethouders ingevolge artikel 19, derde lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling heeft verleend.

Voornoemde aanvraag zal met ingang van 31 juli 2008 gedurende zes weken ter gemeentesecretarie, Lindeplein 1, loket vergunningen, voor eenieder ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van burgemeester en wethouders worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van het loket vergunningen. De behandelend ambtenaar zal vervolgens contact opnemen met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

Brunssum, 30 juli 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders Brunssum
---

bouwvergunningen

Verleende vergunningen.

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende vergunning is verleend:


- tijdelijke reguliere bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een variant loods op het perceel Horizonstraat 57 (verzonden 11-07-2008);

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Let op: de aanvang van de bezwaartermijn is niet de datum waarop deze openbare bekendmaking plaatsvindt, maar de datum waarop de verleende vergunning bekend is gemaakt aan de aanvrager (verzonden datum).

De stukken liggen vanaf de verzonden datum zes weken ter inzage in het Bestuurscentrum, Lindeplein 1 (Loket vergunningen), alhier, tijdens de werkuren. Maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur.

Brunssum, 30 juli 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken ingevolge het bepaalde in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer bekend dat zij een melding hebben ontvangen zoals bedoeld in het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) van Th.Thomassen ten behoeve van een inrichting (Detox Limburg) gelegen aan de Bouwbergstraat 102, Sectie H , nr. 0314, alhier.

In het Activiteitenbesluit zijn per verschillende activiteit, algemene landelijk geldende regels gesteld. Tegen de publicatie van voornoemde melding staat geen bezwaar open.

Datum bekendmaking:

30 juli 2008.

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

Clusterhoofd vergunningen,

ing. W.H.J. Delahaye

---

U vindt de publicaties van de gemeente Brunssum elke week op internet (www.brunssum.nl). Daar vindt u ook het archief `openbare bekendmakingen' vanaf het jaar 2004.

---

DigiD
Mijn Gemeente

---