Gemeente Zijpe


2008-08-19 Informatieavond Windturbines
.

Op maandagavond 18 augustus 2008 heeft Eric Allard, coördinator van de Milieudienst Kop van Noord-Holland, de leden van de Raad geïnformeerd over technische- en juridische aspecten van windturbines.

Vooral voor de Raad was deze nadere uitleg van belang, omdat in de komende periode een besluit moet worden genomen over het aangepaste windbeleid. Maar eerst zal de commissie Grondgebiedzaken hierover discussiëren. Woensdag 20 augustus 2008 staat dit onderwerp op de agenda van de commissie.
Eric Allard gaf uitleg over de vergunning verlening en wat daar allemaal bij komt kijken. Denk daarbij aan het geluidsniveau, de slagschaduw van rotorbladen, maar ook de juridische aspecten om een windturbine te mogen plaatsen. Verder ging hij in op de regelgeving, manieren van meten van bijvoorbeeld geluid en de rechtsgang tot aan de Raad van State aan toe.
Er waren een vijftig belangstellenden. Nadat alle vragen van de raadsleden waren beantwoord, gaf burgemeester Anja van Apeldoorn- Pruijt de aanwezigen op de publieke tribune de gelegenheid om vragen aan Eric Allard te stellen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. De gegeven informatie legt een goede basis voor de discussie rondom het windbeleid van de gemeente.