Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 19 augustus 2008

Kenmerk 143

Nieuwe directeur projectbureau Noord/Zuidlijn

Mr.drs. J.P. (Peter) Dijk is de nieuwe directeur van het projectbureau Noord/Zuidlijn. Het college van B&W heeft vandaag ingestemd met zijn benoeming. Peter Dijk volgt Henk van Veldhuizen op die deze functie bijna vijf jaar heeft vervuld.

Peter Dijk (40) studeerde Hydrogeologie aan de Vrije Universiteit en Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is sinds 2007 werkzaam als Directeur Afbouw Betuweroute. Hij heeft eerder als bouwmanager bij het projectbureau Noord/Zuidlijn gewerkt en heeft als procesmanager diverse infrastructurele opdrachten uitgevoerd voor de provincie Noord-Holland.

De wethouder Noord/Zuidlijn, Tjeerd Herrema: "Gelet op de omvang en complexiteit van de aanleg van de nieuwe metrolijn hebben we gezocht naar een ervaren projectmanager met grote infrastructurele projecten. Daarnaast moest de kandidaat de ambitie hebben deze klus tot een goed einde te brengen. Peter Dijk is hiervoor geschikt gebleken."

Peter Dijk heeft al ervaring opgebouwd met de Noord/Zuidlijn waardoor de overdracht binnen een maand plaatsvindt.

De huidige directeur, Henk van Veldhuizen, vindt het na bijna vijf jaar zeer intensief gewerkt te hebben aan de Noord/Zuidlijn een mooi moment om het stokje door te geven. Binnenkort starten de voorbereidingen voor de tunnelboor en daarmee komt de aanleg van de metrolijn in een geheel nieuwe fase.

Wethouder Herrema prijst de verdiensten van Van Veldhuizen: "Henk van Veldhuizen is erin geslaagd om de condities waaronder dit project moet worden uitgevoerd in aanzienlijke mate te verbeteren. Zo zijn er nieuwe afspraken met de aannemers tot stand gekomen en zijn er afspraken gemaakt met de bewoners langs de lijn. Intern is het projectbureau gefuseerd met het adviesbureau, wat een sterkere en slagvaardigere organisatie heeft opgeleverd. Het is voor Henk een zeer dynamische periode geweest, waarin veel is gebeurd. In elk geval kan worden vastgesteld dat door zijn inspanningen het project beter beheersbaar is geworden."

Van Veldhuizen vertrekt halverwege september.

Pb-143