Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Uttrecht, 19-08-2008

Verdachte heling aangehouden

ZEIST Surveillerende agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag 19 augustus een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van heling van een fiets. De agenten zagen omstreeks 02.20 uur op de Driebergseweg een onbeheerde fiets bij de struiken staan. Er stond nog een tweede fiets bij, waar geen slot omheen zat. In de struiken troffen de agenten de 30-jarige Utrechter aan. In de struiken lag ook een nijptang en een slot. De man, veelpleger, is aangehouden en ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Snelheidscontrole

BUNNIK Op de Schoudermantel heeft de politie maandag 18 augustus een snelheidscontrole gehouden. Van 14.45 tot 17.00 uur werden 1530 voertuigen gecontroleerd en reden 48 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de hoogst gemeten snelheid reed 64 km/uur. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.

Fietser gewond

ZEIST Op het Vrijheidsplein is maandag 18 augustus een 21-jarige fietser uit Zeist gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist. Omstreeks 16.05 uur zagen surveillerende agenten een groep mensen op straat staan. Het bleek net een fietser was aangereden door een 32-jarige automobilist uit Zeist. De fietser reed over de Albert Kerkhoflaan, in de richting van de Gerritjan van der Veenlaan. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende automobilist die op een voorrangsweg reed. De 21-jarige man had last van kortademigheid en van zijn ribben en is per ambulance naar het Diaconessenhuis vervoerd.