Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 19-08-2008

Fietser onder invloed

AMERSFOORT Op het Borneoplein is maandag 18 augustus een fietser aangehouden omdat hij zonder fietsverlichting en onder invloed van alcohol op zijn stalen ros zat. Agenten zagen de 21-jarige man uit Amersfoort omstreeks 21.50 uur rijden zonder fietsverlichting en wilden hem laten stoppen. Dit lukte echter niet omdat zijn fietsketting los zat. Uiteindelijk kon hij toch stoppen en roken de agenten een alcohollucht. Ze lieten de man blazen. Hij had teveel gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Daar blies hij 405 ug/l.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Op de Stationsweg Oost heeft de politie maandag 18 augustus een snelheidscontrole gehouden. Van 19.30 tot 21.00 uur werden 539 voertuigen gecontroleerd en reden 97 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de hoogst gemeten snelheid reed 93 km/uur. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.

Verdachte vernieling aangehouden

AMERSFOORT Op het station Amersfoort is maandag 18 augustus een man aangehouden omdat hij ruiten op het NS-station heeft vernield. Om 17.00 uur kreeg de politie een melding dat een man agressief was in de hal van het station. Agenten kwamen ter plaatse en troffen de 29-jarige man uit Breda aan. Hij was inmiddels rustig en werd aangehouden. De verdachte is overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

Winkeldief

AMERSFOORT Een 22-jarige man uit Polen is maandag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Surveillerende agenten hoorden maandag omstreeks 14.30 uur een piep bij een winkel aan de Kamp en zagen vervolgens een man de winkel uitrennen. De man rende voor de politieauto langs en de agenten zetten direct de achtervolging in. Toen ze hem klem wilden rijden op de Oliesteeg, sprong hij over de motorkap heen. Op het Achter St. Annahof lukte het de agenten om de man aan te houden. Hij bekende dat hij meerdere schoenen en sokken had gestolen. De Pool is ingesloten.

Op gestolen fiets

AMERSFOORT Omdat hij op een nieuwe fiets zonder origineel slot reed, heeft de politie maandag 18 augustus een 42-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd. Dat gebeurde omstreeks 12.20 uur op de Schimmelpenninckstraat. De fiets bleek sinds maart als gestolen gesignaleerd te staan. De man is vervolgens aangehouden op verdenking van heling.

Gewelddadige overval

AMERSFOORT - Een winkel aan het Operaplein is maandagmorgen 18 augustus doelwit geworden van overvallers.

Omstreeks 06.35 uur kreeg de politie de melding dat enkele medewerkers van een supermarkt met geweld waren overvallen. Twee mannen met bivakmutsen en vuurwapens kwamen bij het openen van de winkel omstreeks 06.25 uur plotseling het magazijn binnen gelopen, bedreigden de aanwezige personeelsleden en eisten geld. Eén van de medewerksters werd met een voorwerp geslagen en raakte licht gewond. Nadat de overvallers de buit hadden meegenomen, zijn ze via de achteruitgang in onbekende richting gevlucht.

Signalementen: De verdachten spraken onderling Arabisch, hadden een lichtgetinte huidskleur, droegen bivakmutsen, waren beide ongeveer tussen de 1.65 en 1.70 meter lang, hadden een normaal tot tenger postuur, lichtbruine ogen. Beide waren geheel in het zwart gekleed.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid, op tel: 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.