Gemeente Teylingen

Dixstraat in Sassenheim bekend

Resultaten asbestonderzoek J. Dixstraat in Sassenheim bekend

19 augustus 2008

Op het speelterrein nabij de Johan Dixstraat en de Nicolaas Damesstraat is onlangs asbestverdacht materiaal aangetroffen. In overleg met de Milieudienst West-Holland heeft de gemeente voor het hele speelterrein een asbestonderzoek laten uitvoeren. Inmiddels zijn de onderzoeksresultaten bekend. De Milieudienst heeft omwonenden hierover schriftelijk geïnformeerd.

Onderzoeksresultaten

Tijdens dit onderzoek heeft een terreininspectie plaatsgevonden. Ook zijn enkele proefgaten gegraven om te onderzoeken of er asbest onder de grond zit. Op het terrein zijn door het onderzoeksbureau geen stukjes asbest gevonden. In een proefgat bij de ingang van het terrein zijn twee stukjes asbest gevonden. Dit is de plaats waar buurtbewoners het asbestverdacht materiaal hebben aangetroffen. In twee andere boorgaten op het terrein is geen asbestverdacht materiaal gevonden.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat het gaat om hechtgebonden asbest in de vorm van stukjes plaatmateriaal. Er zijn geen vrije asbestvezels aangetroffen.

Geen sanering nodig

Gelet op de aard en omvang van de asbestverontreiniging is het op basis van de Wet bodembescherming niet nodig om de bodem te saneren. Omdat het om hechtgebonden asbest gaat, zijn er geen risico's voor de gezondheid van de omwonenden. Het speelterrein mag zonder beperkingen worden gebruikt.

Meer informatie:

Milieudienst West-Holland*, afdeling Communicatie

Angela van der Geest, 071 4083656.


*De Milieudienst West-Holland doet de uitvoering van de milieutaken van de gemeente Teylingen.

Adres & openingstijden