Gemeente Hellevoetsluis


Hellevoetsluis zoekt Sporter 2008`

Het sportcomité van Hellevoetsluis is op zoek naar de beste Hellevoetse sporter van het jaar. Wie de winnaar van de sportprijs is, zal op donderdag 30 oktober bekend gemaakt worden tijdens het jaarlijkse Sportfeest in kunstencentrum "de Nieuwe Veste". Op die dag zullen er ook verschillende sportieve activiteiten plaatsvinden, zoals een kampioenenparade en een sportdemonstratie.

Sporters die zich in het afgelopen seizoen op sportieve of organisatorische wijze verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen tot 5 oktober voorgedragen worden. Alle Hellevoetse sportverenigingen en sportscholen ontvangen in september de aanmeldingsformulieren voor de verkiezingen. Een sporter mag ook zichzelf aanmelden, evenals bekenden of familieleden dat voor iemand kunnen doen. Inschrijven kan met het aanmeldingsformulier. Alle ontvangen voordrachten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury die veel ervaring heeft met de sportwereld. Na beoordeling van de voordrachten zal de jury de genomineerden in oktober bekend maken in de krant en op de gemeentelijke website. Ook zal de sportjury een voorstel doen aan het college van Burgemeester en Wethouders, die de winnaar van het seizoen 2007/2008 zal bepalen.

Sportprijs 2008 is een initiatief van het sportcomité Hellevoetsluis. In het comité zitten vertegenwoordigers uit de verschillende sectoren (veldsporten, zaalsporten, watersporten, welzijnswerk en gemeente). Elk jaar streven zij er naar om er een gezellige avond van te maken, waar de Hellevoetse sporters elkaar kunnen ontmoeten. De sportjury van dit jaar bestaat uit mevr. M. Veenbergen (vertegenwoordiger sectie veldsporten), dhr. R. Slavenburg (vertegenwoordiger sectie zaalsporten), dhr. S. Adriaansen (docent L.O.), mevr. S. Friso (fysiotherapeute), dhr. J. Emor (sportconsulent), dhr. H. Mellegers (oud-voorzitter KDO en voorzitter sportjury) en dhr. J.H.A. Meijer (beleidsambtenaar sport).

Voor nadere informatie over de sportverkiezing kunt u contact opnemen met dhr. J.H.A. Meijer, tel. (0181) 330297. Ook de voorzitter van de sportjury, de heer Mellegers, is graag bereid andere informatie te geven. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0181) 314614.

08/19/2008