Politie Haaglanden

Persberichten 18 augustus

Haaglanden, 18-08-2008

Te hard gereden

Den Haag Een 43-jarige man uit Rotterdam reed zondag 17 augustus rond 16.00 uur met een snelheid van bijna 200 km/u op de A4 tussen Zoeterwoude en Den Haag. Een motoragent volgde de snelheidsduivel en klokte hem op 180 km/u. Ter hoogte van Delft-Noord gaf hij de bestuurder een stopteken. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid en bumperkleven.

Te snel met een slok op

Den Haag Een 49-jarige man uit Den Haag reed zondag 17 augustus veel te hard over de Erasmusweg. Hij reed 120 km/u, terwijl ter plaatse 50 km/uur is toegestaan. Omdat de politie vermoedde dat de man teveel gedronken had, moest hij een blaastest doen. De man blies 625 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voor zijn snelheid en voor het rijden onder invloed kreeg hij proces-verbaal.

Speelgoedpistool

Den Haag Surveillerende agenten zagen zondagavond op de Hertenrade een 9-jarig jongetje met een levensecht speelgoedvuurwapen spelen. De moeder van de jongen vertelde het wapen gekocht te hebben op de markt en niet te weten dat het strafbaar was. Ze stond het speelgoedwapen vrijwillig aan de politie af. Het speelgoed zal vernietigd worden.

Vechtersbazen op de bon

Den Haag Tijdens een alcoholcontrole zag een agent plotseling in zijn ooghoek drie mannen rollebollen op de Gevers Deynootweg. Nadat de vechtersbazen gescheiden en aangehouden waren, werden zij naar het politiebureau vervoerd. De 32-jarige Leidschendammer, 33-jarige Hagenaar en 40-jarige Rijswijker kregen alledrie een proces-verbaal voor vechten op de openbare weg.

Rijden zonder rijbewijs

Den Haag - Agenten zagen op zondag 17 augustus rond 15.00 uur een bestuurder van een personenauto al bellend over het Kaapseplein rijden. Bij een controle bleek de 37-jarige Hagenaar geen rijbewijs te hebben. De man verklaarde dat hij in juli wel geslaagd was voor zijn rijexamen, maar dat hij het roze papiertje nog niet opgehaald had.

Ook een 19-jarige vrouw uit Dordrecht zat op maandag 18 augustus om 03.00 uur zonder rijbewijs achter het stuur. Zij viel op doordat zij abrupt en zonder richting aan te geven de Hertzogstraat in reed. Agenten zagen dit en gaven haar een stopteken. Bij de controle kon ze geen identiteitsbewijs tonen en bleek ze ook geen rijbewijs te hebben. Tegen beide bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder gewond

Den Haag Een 41-jarige motorrijder uit Den Haag raakte zondag 17 augustus om 16.30 uur uur zwaargewond op de Waalsdorperweg. Een 44-jarige vrouw reed daar uit een parkeervak weg en raakte de motorrijder. Hij viel en klapte tegen een stilstaande auto aan. De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Automobilist rookt joint

Rijswijk Een 24-jarige automobilist uit Delft haalde zondag 17 augustus om 19.20 uur surveillerende agenten in op de Handelskade. Hij viel de agenten op, omdat hij een joint aan het roken was. Daarop gaven de agenten hem een stopteken en moest de Delftenaar mee naar het bureau om bloed te laten afnemen.

Waterkracht in het Westland en Midden Delfland

Westland Politie Haaglanden hield zondag 17 augustus tussen 13.00 en 19.00 uur de derde in een reeks controles op het water in de gemeenten Westland en MiddenDelfland onder de naam Waterkracht. Hieraan werkten mensen mee van Groenservice Zuid-Holland, Gemeente Midden Delfland, de Zeehavendienst van Rotterdam Rijnmond, de Vereniging Natuurmonumenten, het Hoogheemraadschap van Delfland en het politiebureau Westland. In totaal surveilleerden vijf boten in het gebied. Tevens werd er weer een helikopter van de KLPD ingezet, met een waarnemer van het Regionaal Milieuteam Haaglanden. Ze controleerden onder meer op nautische bescheiden (zoals het bezit van een vaarbewijs voor snelle motorboten en het registratiebewijs), het gebruik van de dodemansknop bij snelle motorboten, het vaargedrag, de vaarsnelheid, Delflandvergunningen en alcoholgebruik. In de Gemeente Midden Delfland geldt sinds 5 juli een alcoholverbod op of aan het water. Er werden diverse blaastesten afgenomen, waarbij alle schippers onder de grenswaarde van 350ugl/0,8 promille bleven. Er zijn 75 boten gecontroleerd. In totaal schreven de controleurs 16 processen-verbaal uit. Deze waren o.a. voor het varen zonder vaarbewijs, varen op een snelle motorboot terwijl de schipper geen 18 jaar was, geen registratie als snelle motorboot, het varen zonder Delflandvergunning of Delflandsticker, geen legitimatiebewijs kunnen tonen en te snel varen. Eén schipper die opvallend hard voer werd door de helikopter gesignaleerd, en hij kreeg later door een landeenheid de boete gepresenteerd. Soortgelijke acties worden deze zomer herhaald.

Aanhouding na brandstichting

Naaldwijk Politieagenten hielden maandag 18 augustus om 01.30 uur een 18-jarige jongen uit Honselersdijk aan als verdachte van brandstichting in een schoolgebouw aan de Burgemeester Elsenweg. Direct na de melding van de brandweer dat het vermoedelijk om brandstichting ging, gingen politiemensen in de omgeving van de school op zoek naar een mogelijke dader. Op de Dreeslaan zagen zij een jongen uit de richting van het schoolgebouw komen. Hij hing een onsamenhangend verhaal op over zijn aanwezigheid. Daarop vroegen de agenten of ze zijn handen mochten zien en toen hij zijn roet besmeurde handen toonde, hielden ze hem aan. De jongen zit nog vast voor verhoor. De politie komt graag in contact met getuigen van de brand. Belt u met de recherche van Bureau Westland via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M.: 0800-7000

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Delft Ondanks een waarschuwing van surveillerende agenten besloot een 21-jarige Delftenaar zondagavond 17 augustus in beschonken toestand met zijn bromfiets te gaan rijden. De agenten zagen de jongen, samen met een eveneens 21-jarige Delftenaar, stilstaan op de Brabantse Turfmarkt. Omdat de twee duidelijk gedronken hadden en beiden geen helm bij zich hadden, waarschuwden de agenten de twee om vooral niet te gaan rijden met de bromfiets. Dit beloofden de twee waarop de agenten hun surveillance vervolgden. Op de Brabantse Turfmarkt kwam even later een bromfiets aangereden, met daarop de twee gewaarschuwde Delftenaren. De agenten hielden hen aan en brachten hen naar het politiebureau. Daar blies de bestuurder van de bromfiets 470 ugl. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal. De bijrijder kwam er vanaf met een bekeuring voor rijden zonder helm.