Gemeente Edam-Volendam

Verkeersmaatregelen kermis Edam

Inrijverbod in de Hoogstraat De wegsleepregeling is gedurende de gehele periode van de beide kermissen in de hierna genoemde straten van kracht.

Spuistraat

Het eenrichtingsverkeer wordt van maandag t/m maandag omgekeerd. Op de Bult, tussen de Gevangenpoortsteeg en de Nieuwe Haven is een tweerichtingsverkeer van kracht.

Hoogstraat, Damplein en Keizersgracht

In deze straten geldt de desbetreffende week een inrijverbod voor alle verkeer m.u.v. voetgangers.

M. Tinxgracht, Braskersteeg, Bierkade, Mauritspad, Batumburgerstraat, Prinsenstraat, Baanstraat, Hoogstraat en Voorhaven (donkere kant tussen Damplein en de Jansstraat)

In het kader van de veiligheid van het kermispubliek worden deze straten op de vier kermisdagen, telkens tussen 14.00 en 06.00 uur, afgesloten voor alle overige verkeer d.m.v. in het wegdek geplaatste paaltjes c.q. hekken. De afsluiting van de M. Tinxgracht wordt voorbij de brug naar de Brouwersgracht geplaatst, zodat deze bereikbaar blijft.

Het met de auto in- en uitrijden van het af te sluiten deel van het centrum is dus alleen mogelijk tussen 06.00 en 14.00 uur. Na dit tijdstip kunt u het gebied niet meer in of uit. Staat uw auto binnen het gebied en u wilt buiten deze tijden wegrijden, dan is dit niet meer mogelijk. De afsluitingen zullen niet eerder worden verwijderd dan omstreeks 06.00 uur; op zo'n moment de gemeente bellen heeft daarom geen zin.

Doorgaande routes zijn er tijdens de kermis slechts in heel beperkte mate. U kunt delen van het centrum bereiken via de Schepenmakersdijk, Groenland en Noordervesting/Klundert.

Nieuwe Haven

In verband met het moeten garanderen van de vrije doorgang voor de hulpdiensten is er tussen de Hoogstraat en Spuistraat alleen "langsparkeren" in de vakken toegestaan.