Gemeente Dongen


Burgemeester huldigt Lex de Kort

Burgemeester Simone Dirven-van Aalst heeft politieman Lex de Kort gehuldigd voor zijn bijzondere fietstocht naar China. De sportieve Dongenaar trapte in de voorbije maanden samen met 11 andere Nederlandse agenten in totaal 10.700 km weg. Daarmee haalden ze een bedrag van 100.000 op voor het goede doel Right to Play. 5000 Chinese kinderen kunnen hierdoor meedoen aan sport- en spelprogrammas.

Burgemeester Dirven overhandigt de bijzondere foto aan Lex de Kort ,,Een fantastische prestatie, aldus de burgemeester die een bezoek bracht aan de welkomstparty die afgelopen vrijdag voor Lex bij hem thuis was georganiseerd. Daarbij overhandigde ze hem een bijzonder aandenken: een ingelijste foto van Lex de Kort samen met kroonprins Willem-Alexander, gemaakt bij aankomst in Beijing. Ook kreeg hij een beeld van de Dongense Looijer overhandigd.

Bij de foto van Lex de Kort met kroonprins Willem-Alexander stond een persoonlijke boodschap van burgemeester Simone Dirven-van Aalst vermeld. Een deel daarvan was ook in Chinese karakters: Dongen is trots op je!