Gemeente Hoorn


Gemeente betrekt kinderen bij inrichting speelplekken

19 augustus 2008 - speelmarkt in serviceloket Bangert en Oosterpolder De gemeente gaat kinderen die wonen in Bangert en Oosterpolder voor de tweede keer nauw betrekken bij de inrichting van speelplekken in tweede fase van de nieuwe woonwijk. Eerder gebeurde dit voor de speelplekken in de eerste fase.

Op woensdagmiddag 27 augustus organiseert de gemeente van 14.00 tot 17.00 uur een markt in het serviceloket Bangert en Oosterpolder, Dorpsstraat 290.

Tijdens deze markt wordt allerlei informatie gegeven over speeltoestellen en speelmogelijkheden en de kinderen kunnen hun mening geven over wat ze graag zouden willen. Momenteel zijn er nog geen speelplekken met speeltoestellen in de tweede fase en de gemeente ziet dit moment als een uitgelezen mogelijkheid om in een beginstadium de kinderen bij de inrichting van de speelplekken te betrekken.

Uiteraard zijn de volwassenen ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Bewoners, kinderen en volwassen van Bangert en Oosterpolder hebben inmiddels een schriftelijke uitnodiging ontvangen. Aan de hand van de reacties worden de plannen voor de speelplekken verder ontwikkeld. Deze plannen worden vervolgens op een informatiemiddag in het najaar van 2008 aan de kinderen en volwassenen gepresenteerd.