Gemeente Westervoort

Actueel > en

Westervoort in beweging groot succes

burgemeester Geukers maakt een suikerspin

Het afgelopen weekend stond Westervoort weer in het teken van Westervoort in beweging. Vrijdag tijdens de braderie hebben de bezoekers kunnen genieten van alles wat Westervoort te bieden heeft én van het mooie weer. Ook de gemeente Westervoort heeft meegedaan en was met een stand en diverse gratis attracties te vinden op het Dorpsplein. De gemeente heeft ervoor gekozen om het onderwerp Toekomstvisie 2026 te belichten. Daarnaast was er voor de kinderen een minikermis, waar zij veel lol aan de oud Hollandse spelletjes beleefden.

De Toekomstvisie 2026 is inmiddels vastgesteld. Deze visie is het kader dat de komende twintig jaar richtinggevend is voor alle beleidsontwikkelingen. Actualiteit, landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen kunnen de komende decennia hierin landen. Daarom is er tijdens Westervoort in beweging extra aandacht besteedt aan de toekomstvisie.

Burgemeester Geukers heeft de toeschouwers verteld over Westervoort en de visie op de toekomst. Darpsdichter Harman heeft het gedicht over de toekomst dat hij speciaal heeft geschreven voor deze gelegenheid, voorgedragen. Daarna werd het sein aan de kinderen gegeven om de ballonnen, gevuld met helium, op te laten. Oftewel: Westervoort laat aan de wereld zien dat het op weg is naar 2026. De ballonkaartjes zijn op de achterzijde namelijk voorzien van een verwijzing naar de toekomstvisie.

Ook het reuzeschilderij dat kinderen hebben beschilderd stond in het teken van de toekomst van Westervoort. Het is een uniek doek geworden, met veel creatieve inbreng.

Op het terrein voor het gemeentehuis was een minikermis opgebouwd, speciaal voor kinderen. Van ballengooien tot kikkermeppen en van schilderen tot suikerpinnen. De suikerspinmachine is zelfs bemand door burgemeester Geukers, die de kinderen verblijdde met gratis grote roze suikerspinnen. De attractie wervelwind was een groot succes. Kinderen zijn allemaal fanatiek de cabine ingegaan om het record aantal gevangen balletjes in handen te krijgen. Na inventarisatie blijkt het record te staan op 83 gevangen balletjes, een enorm aantal. De prijswinnaar wordt nog bekend gemaakt, onder andere in de Westervoort Post van 27 augustus.

Ook was er aandacht voor het wijkgericht werken in Westervoort. Dit thema blijft een actueel onderwerp, ook nu de vorming van een wijkraad in Emmerik/Vredenburg op het programma staat voor het najaar. Wijkgericht werken is een integrale samenwerking, vandaar dat de stand bemand was door zowel de gemeente als leden van een aantal wijkraden. Het doel was om aandacht te besteden aan het wijkgericht werken en de inzet van bewoners te stimuleren. Zo kunnen bewoners investeren in hun eigen wijk.

Gemeente Westervoort, Dorpsplein 1, Postadres: Postbus 40 (6930 AA); T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl