Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 augustus 2008

Man aangehouden na diefstal fiets

Enschede

Een 30-jarige man uit Enschede kon op maandag 18 augustus worden aangehouden nadat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Op maandagavond 18 augustus om ongeveer 21.15 uur zagen oplettende agenten, dat een man achter het Muziekcentrum in Enschede, bezig was met het doorknippen van een slot van een fiets. Bleek dat de man, een 30-jarige Enschedeër, de fiets had weggenomen vanaf het Stationsplein in Enschede en in het steegje achter het Muziekcentrum het slot wilde doorknippen. De man kon worden aangehouden en de fiets werd meegenomen naar het politiebureau. Een proces-verbaal zal tegen de man opgemaakt worden. (08-104569)

Vier jongens aangehouden na vernielen van diverse auto's

Hengelo

Vier jongens in de leeftijd van 14, 15, 15 en 16 jaar, allen uit Hengelo, zijn op maandag 18 augustus aangehouden en overgedragen aan hun ouders, nadat zij aan de Wegtersweg in Hengelo diverse auto's hadden vernield.

Op maandagavond 18 augustus om ongeveer 20.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Wegtersweg in Hengelo een 4-tal jongens drie auto's aan het vernielen waren. Een 40-jarige man uit Hengelo vernam de vernielingen op een terrein aan de Wegtersweg en belde de politie. Eén van de jongens kon door de getuige worden vastgehouden en overdragen worden aan de politie. De andere drie jongens waren nog in de buurt en konden direct door de politie worden aangehouden.

De ouders zijn in kennis gesteld en na verhoor werden de vier jongens aan de ouders overgedragen. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-104554)

Man zonder rijbewijs rijdt onder invloed van alcohol

Vriezenveen

Een 31-jarige man uit Almelo kon op dinsdag 19 augustus worden aangehouden, nadat bleek dat de man zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Op dinsdagmorgen 19 augustus om ongeveer 02.30 uur controleerde surveillerende agenten, op de Bouwmeesterstraat in Vriezenveen, een bestuurder van een auto. Bij het aanspreken van de bestuurder gaf de man in eerste instantie een valse naam op. Later bleek het te gaan om een 31-jarige man uit Almelo. Ook was de man niet in het bezit van een rijbewijs. De man werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Ook werd er een ademanalyse afgenomen op het politiebureau die 1,15 promille uit wees. Een proces-verbaal tegen de man zal worden opgemaakt. (08104612)

tel. 053-4555588


---- --