Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Nieuwe regelingen woningtoewijzing

19 augustus 2008 print
Nieuwe spelregels vergroten kansen op de woningmarkt

Goed nieuws voor mensen die willen gaan samenwonen. Als u en uw partner allebei een zelfstandige woning in de Stadregio Amsterdam hebben, kunt u de woonduur van u beiden bij elkaar optellen. Hierdoor maakt u meer kans op de woning die u wilt! Ook goed nieuws voor doorstromers die binnen vijf jaar opnieuw willen verhuizen. U kunt uw woonduur nogmaals gebruiken!

Samenwonen dankzij optellen woonduur

Doorstromers die willen gaan samenwonen mogen hun opgebouwde woonduur bij elkaar optellen. Dit geldt als u en uw partner ieder in een eigen zelfstandige huur- of koopwoning in de Stadsregio Amsterdam wonen. De samengevoegde woonduur biedt meer kans op een woning en zorgt ook nog eens voor een betere doorstroming op de woningmarkt!

Snel weer verhuizen met hergebruik woonduur

Veel mensen aarzelen om te verhuizen omdat ze dan in één keer al hun woonduur inleveren en als het ware weer op nul moeten beginnen. De woningcorporaties willen deze drempel wegnemen. Als u korter dan vijf jaar geleden bent verhuisd en nu opnieuw een andere woning zoekt, kunt u de woonduur in uw vorige woning bij uw huidige woonduur optellen. Deze optelsom maakt het mogelijk om vrij snel een volgende stap in uw wooncarrière zetten. De regeling geldt eenmalig voor doorstromers die binnen de Stadsregio Amsterdam zijn verhuisd van de ene naar de andere corporatiehuurwoning. Er is geen minimum aantal jaren woonduur nodig om gebruik te mogen maken van de regeling.

Ieder een eigen inschrijving, ook als u samenwoont!

WoningNet is het systeem waar vrijwel alle huurwoningen in Amsterdam en omstreken worden aangeboden. Vanaf 4 september wijzigen er een paar belangrijke zaken in de inschrijving bij WoningNet.

U kunt zich éénmaal inschrijven bij WoningNet (daarnaast kunt u bij één andere inschrijving als mede-inschrijver genoteerd staan). Uw inschrijving vervalt pas als u een zelfstandige corporatiewoning accepteert. Verhuist u naar een particuliere huurwoning of een koopwoning dan behoudt u uw inschrijving en inschrijfduur. De eventuele eigen inschrijving van uw partner komt alleen te vervallen als deze nodig is om voor een woning in aanmerking te komen.

Bij woningaanbiedingen vanaf 15 september geldt uw inschrijfduur, tenzij uw woonduur langer is. Voor doorstromers, waar tot nu toe de woonduur bepalend was, is dit een belangrijke wijziging. Het systeem kiest zelf de gunstigste datum.

Ook als u samenwoont of getrouwd bent is het belangrijk om u zelfstandig in te schrijven bij WoningNet. In geval van een relatiebreuk komt u dan bijvoorbeeld niet voor onaangename verrassingen te staan. Daarnaast kunt u mogelijk sneller een volgende gezamenlijke stap in uw wooncarrière zetten. Wanneer u samen verhuist en hiervoor slechts één inschrijving nodig is, blijft de andere inschrijving immers bestaan!

Meer weten?

Als u gebruik wilt maken van één van de regelingen Samenvoegen Woonduur of Tijdelijk Behoud Woonduur moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Informatie hierover vindt u in de folder Nieuwe spelregels voor doorstromers. Informatie over de inschrijving en het zoeken naar een woning vindt u in de folder Op zoek naar een nieuwe woning in de stadsregio Amsterdam. De folders staan op de site www.woningnet.nl
^
Eigen paleisje?

* Woningnet >>