Politie Zuid-Holland-Zuid


19/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 19-08-2008 o Persberichten district II

MAN RAAKT GEWOND BIJ VERWISSELEN BAND
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 54-jarige man uit Werkendam is maandagochtend 18 augustus in een loods aan de Hakgriend gewond geraakt, toen hij een band van een shovel wilde verwisselen. De man had de shovel opgekrikt door een krik te zetten op een stapel houtblokken. Die stapel viel om, waarna de shovel over de heup van het slachtoffer rolde.
Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij zijn dijbeen had gebroken.

INBREKER AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft op maandagavond 18 augustus een 35-jarige man uit Gorinchem aangehouden in de straat H.M. van Randwijksingel. Hij wordt verdacht van inbraak in een woning daar. De politie kreeg de melding dat er ingebroken werd. De bewoners van het betreffende huis waren op het moment van de inbraak niet thuis. De buren sloegen alarm toen ze een verdachte man in de tuin van hun buren zagen en glasgerinkel hoorden. Agenten namen poolshoogte en met behulp van een hondengeleider en zijn diensthond Taco werd de inbreker gevonden in de bosjes in de tuin. De verdachte liet zich ,ondanks vorderingen tevoorschijn te komen, niet zien waarop diensthond Taco op onderzoek uitging en de man in de bosjes vond en hem in zijn onderbeen beet. Ondanks de bijtwond bleef de man agressief en bedreigend richting de collegas. Hij moest met gepast geweld onder controle worden gebracht. De man werd voor behandeling aan de wond naar het ziekenhuis gebracht waar hij ook nog agressief bleef en een agent hem onder controle moest houden zodat het verplegend personeel haar werk kon doen. Na behandeling werd hij ingesloten in het politiebureau. De inbreker had in het huis flessen voedsel buitgemaakt. De bewoners hebben aangifte gedaan. Een van de agenten heeft ook aangifte tegen de man gedaan wegens bedreiging en belediging.

VRACHTWAGEN KRIJGT KLAPBAND
HOOGBLOKLAND Op de A27 ter hoogte van het viaduct bij Hoogblokland heeft maandagavond 18 augustus een vrachtwagen een klapband gekregen waardoor het voertuig linksaf de middengeleider op schoot en de vangrail over een tiental meters platreed. Ook een lichtmast werd omver gereden, deze kwam op de rijstrook voor het tegemoetkomend verkeer terecht. Op dat moment kwam op die rijstrook net een 53-jarige automobilist uit Hauwert aanrijden en kon de lichtmast niet meer ontwijken en reed er overheen. Het gevolg was twee lekke banden en schade aan de auto. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd, de 27-jarige chauffeur uit Belgïe raakte lichtgewond. De voertuigen moesten worden weg gesleept.