Gemeente Veenendaal

Disclaimer

Extra verkeershinder A12

Rijkswaterstaat verwacht tot zaterdag 30 augustus extra verkeershinder op de A12. Met name tijdens de spits kunnen weggebruikers vertraging ondervinden tussen Ede en Veenendaal in beide richtingen en op de verbindingsboog in knooppunt Maanderbroek van de A30 naar de A12 richting Arnhem.

Sinds september vorig jaar is Rijkswaterstaat bezig met de aanleg van spits- en weefstroken tussen Ede en Veenendaal. De verwachte extra verkeershinder heeft verschillende redenen. De aannemer voert op dit moment asfalteringswerkzaamheden uit aan de binnenkant van de weg, waarvoor de versmalde rijbanen naar buiten toe zijn verschoven. De weefstroken tussen de aansluiting Ede -Wageningen (afrit 24) en knooppunt Maanderbroek zijn buiten gebruik, bovendien zijn de invoegstroken hier verkort.

Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden en bij eventuele incidenten snel te kunnen assisteren. Daarnaast adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers, waar mogelijk, een ander moment van reizen te kiezen, een andere manier van vervoer te overwegen, te carpoolen of een andere route te zoeken. De afronding van het gehele werk is medio 2009 gepland. Zie ook www.rijkswaterstaat.nl/A12.