Gemeente Barneveld


Gemeente Barneveld doet mee aan project voor startende ondernemers

De gemeente Barneveld doet mee aan het project Ik Start Smart voor startende ondernemers. De afgelopen jaren is er meer aandacht gekomen voor startende ondernemers, zoals in het provinciale beleidsplan Maak het in Gelderland. Ondanks een goede motivatie blijken veel starters uiteindelijk niet succesvol. Soms ligt dat aan de marktomstandigheden, soms was de voorbereiding onvoldoende of ontbraken bepaalde ondernemerscompetenties.

Ook de provincie Gelderland onderstreept het belang van goede starters en zet middelen in om de ondersteuning van starters te financieren. Daarbij maakt de provincie Gelderland gebruik van de Start Smart-formule. Deze formule is ontwikkeld door het Startersplatform Regio Arnhem-Nijmegen, de Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV en de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. De uitvoering van de formule wordt gedaan door de Kamer van Koophandel.

De gemeente Barneveld vindt het belangrijk om aan het project mee te doen, omdat starters door middel van dit project een succesvollere begeleiding kunnen krijgen. De gemeente Barneveld kent, landelijk gezien, relatief veel startende ondernemers.

Werkplein Churchillstraat

De gemeente Barneveld heeft wel als voorwaarde gesteld, dat de activiteiten in het kader van dit project zoveel als mogelijk vanuit de locatie Werk en Inkomen Werkplein aan de Churchillstraat worden aangeboden. Dit heeft als voordeel dat kan worden samengewerkt met het IOGV en de startende ondernemers bekend raken met het aanbod van het (fysieke) ondernemersloket in het Werkplein.

De gemeente Barneveld draagt 27.500,- bij in de kosten. Het project heeft een looptijd van drie jaar.