Gemeente Lelystad

Stadswandeling langs historie en hedendaagse architectuur

De gemeente Lelystad heeft een nieuwe uitgave het licht laten zien van de Stadswandeling Lelystad. Deze wandeling is samengesteld door Lelystedeling Simon Broekhuizen. Start- en eindpunt is het Stadhuis.

5 kilometer

De ongeveer 5 kilometer lange wandeltocht voert langs verschillende kunstwerken, gebouwen en bijzondere architectuur. Aan de hand daarvan komt de geĂŻnteresseerde wandelaar heel wat te weten over de geschiedenis en de ontwikkeling van Lelystad.

Informatief

Informatief zijn de hoofdstukken over Cornelis Lely naar aanleiding van het beeld De Zuil van Lely, over het ontwerp en de bouw van het Stadhuis (een ontwerp van architect Hoogstad), de architectuur aan het Zilverpark, de bijzonderheden van de wijkjes Kustrif/Damrif en van de Archipel, de geschiedenis van het Horecapleintje.

Kunstwerken

Kunstwerken die onderweg worden beschreven zijn onder andere: Scheepskiel in de Stadhuisstraat, Steigerend Paard in het Zilverpark, Superkarren bij DEEN supermarkt, Het Drenken in het Woldpark, het staalplastiek zonder naam van kunstenaar Auke de Vries bij de entree van de rechtbank, De Naald in het NS-station en Symbool der gastvrijheid op het Stationsplein.

Het boekje Stadswandeling Lelystad in handig zakformaat is verkrijgbaar bij het Infocentrum/Tourist Info in de hal van het Stadhuis. Het boekje is gratis voor iedereen die interesse heeft in Lelystad.

---