Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 19 augustus 2008

* FIETS KWIJT? KOM NAAR DE FIETSKIJKDAG VAN DE POLITIE!

HOOGVLIET - De politie van district Zuid organiseert op 21 augustus een zogenaamde fietskijkdag. Mensen die hun fiets door diefstal zijn kwijtgeraakt, kunnen dan met hun aangifte op het politiebureau van Hoogvliet terecht om te kijken of hun fiets is teruggevonden. Gestolen fietsen die zijn teruggevonden in Barendrecht, Albrandswaard, Rozenburg, Rotterdam en Hooglviet, zijn op het politiebureau aan de Middenbaan Noord 63, opgeslagen. De fietskijkdag duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Vergeet niet uw aangifte mee te nemen!


* JONGE VERNIELERS AANGEHOUDEN
'S GRAVENLAND - In de nacht van maandag op dinsdag hebben politieagenten van district Oost twee jongens aangehouden voor vernieling. Rond één uur kreeg de politie de melding dat er ruiten werden ingegooid van een basisschool aan de Berliozstraat. Daar aangekomen betrapten de politieagenten twee jongens uit Capelle aan den IJssel, die net bij het pand wegliepen. De jongens van 16 jaar zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* JONGE EIGENAAR DOET AFSTAND VAN BALLETJESPISTOOL

CROOSWIJK - De politie van district Oost heeft maandagmiddag een balletjespistool in beslag genomen, dat eigendom bleek te zijn van een 3-jarig jongetje. Rond vier uur kreeg de politie dat op Hendrikstraat een jongeman zou lopen, met een balletjespistool. Politieagenten hielden de 15-jarige Rotterdammer staande. De jongen vertelde de agenten dat het nepwapen van zijn drie jaar oude neefje was; de familie van de jongen bevestigde dit. Er werd afstand van het balletjespistool gedaan.


* POLITIE ARRESTEERT JONGENS NA INBRAAK AUTO

VLAARDINGEN - Dankzij aanwijzingen van een getuige heeft politiepersoneel van het district Waterweg-Noord dinsdag in de vroege ochtenduren twee minderjarige verdachten van een auto-inbraak gearresteerd. De getuige meldde rond zes uur dat er was ingebroken in een auto geparkeerd aan de Industrieweg. Politiepersoneel stelde direct een onderzoek in en arresteerde de verdachten, twee 16-jarige jongens uit Vlaardingen, op het Tussenpad. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Na onderzoek bleek dat van de geparkeerdstaande auto een portier was omgebogen en er een bril was uitgehaald. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT NA WATERLEKKAGE BIJ ONDERBUREN

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben maandagavond een hennepkwekerij ontdekt na een melding waterlekkage aan de Boerhaavelaan. Rond kwart over zeven kwam uit het plafond van de woning water, afkomstig van de bovenburen. De bewoner van het pand waar de lekkage was ontstaan verklaarde dat de lekkage was ontstaan nadat hij in bad was geweest. De politiemensen roken echter een sterke henneplucht. In de woning werd een hennepkwekerij met 128 planten aangetroffen. In de kwekerij was de lekkage ontstaan. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De twee bewoners, een 25-jarige vrouw en een 29-jarige man, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering zijn gesteld. Hennepkwekerijen leveren naast stankoverlast ook gevaar of de nodige hinder op voor de omgeving. Zo kunnen er waterlekkages ontstaan of ontstaat er brandgevaar, door het illegaal aftappen van de elektriciteit.


* STRAATROVERS SNEL AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Oost hebben dinsdagmorgen vroeg drie mannen aangehouden. De arrestatie vond plaats op de Hoofdwerg kort na een beroving in de omgeving Prinses Beatrixlaan. Om even na één uur, in de nacht van maandag op dinsdag, werd een 29-jarige man uit Papendrecht beroofd bij de Prinses Beatrixlaan in het Kralingse bos. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen en de mannen gingen er met z'n tas vandoor in een Toyota Corolla. De politie werd gewaarschuwd en direct werd het Kralingse bos door diverse surveillance-eenheden omsingeld, maar de auto werd niet aangetroffen. Even later zag men de wagen rijden op de Hoofdweg. Op de Capelseweg werd de Toyota staande gehouden, waarbij BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) werd uitgevoerd. Drie mannen 16, 17 en 19 jaar oud uit Rotterdam werden aangehouden. In de auto vond men de tas van de man uit Panpendrecht en het vuurwapen. Dit wapen bleek een nep-vuurwapen te zijn, niet of nauwelijks van echt te onderscheiden. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* DIEFSTAL UIT CONTAINERS TIJDENS BOUWVAK

MAASSLUIS - Maandagmiddag heeft een bouwbedrijf aangifte gedaan van diefstal. Tussen eind julie en medio augustus, tijdens de bouwvak, zijn meerdere containers op ene bouwterrein aan de Thames opengebroken. Hierbij werden onder meer koperpijpen, mengkranen, douchestangen en gereedschappen buitgemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in.
Het Hennepteam van de gemeente Rotterdam heeft maandagmiddag op de Bree een hennepkwekerij ontmanteld. Om even na twee uur is men de woning binnengegaan met een last. Binnen trof men een hennep- en stekkenkwekerij aan. Het aantal stekken lag boven de 10.000 stuks. De zegels in de meterkast waren verbroken en de meter gemanipuleerd. In de woning waren twee mannen en een vrouw aanwezig, een 37-jarige Rotterdammer, 56-jarige man uit Naaldwijk en een 29-jarige vrouw eveneens uit Naaldwijk. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau. De kwekrij is ontmanteld.


* HARD RIJDENDE BEZORGERS BEKEURD
MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben maandagavond twee maaltijdbezorgers bekeurd. Surveillerende politiemensen zagen rond half acht twee bezorgautos rijden die die elkaar met grote snelheid aan het achtervolgen waren. Er werden snelheden van 80km per uur gemeten. De auto's werden staandegehouden. De twee bestuurders, 19 en 22 uit Maassluis, zijn bekeurd voor te hard rijden en gevaarlijk verkeersgedrag. Ook is de werkgever kennisgegeven van het rijgedrag van de beide bezorgers.


* VERDACHTE VERNIELING EN DIEFSTAL
Een 35-jarige Rotterdammer is maandagavond aangehouden op de Bergweg. Hij wordt verdacht van vernieling en diefstal. Omstreeks acht uur zagen getuigen dat de verdachte een telefooncel vernielde en geld wegnam. Politiemensen traceerden hem op de Bergweg, hij voldeed aan het opgegeven signalement en brachten hem naar een politiebureau. Hij is ingesloten.