Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding in onderzoek bootdiefstal

Maasbommel, 19-08-2008 o In een onderzoek naar de diefstal van een speedboot uit de jachthaven van Maasbommel, die plaatsvond tussen half augustus en half december vorig jaar, heeft de politie afgelopen weekend een aanhouding verricht.

In december 2007 deed een 55-jarige inwoner van Eindhoven aangifte van de diefstal. Op dinsdag 12 augustus dit jaar kwam bij politieteam Maas en Waal een tip binnen dat de betreffende boot weer in de jachthaven zou liggen. Agenten gingen daar vervolgens een kijkje nemen en troffen daar inderdaad de als gestolen gemeldde boot. Uit onderzoek, waarin ook het Korps Landelijke Politiediensten een rol had, kon worden vastgesteld dat het vaartuig in bezit was van een Duitser.

Tip
Een paar dagen later kreeg de politie wederom een tip dat deze Duitser in de jachthaven van Maasbommel zou rondlopen. Ter plekke spraken agenten een familielid van deze man, hij verklaarde dat de boot van hem was. Daarop werd de 59-jarige man aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is hij in vrijheid gesteld. Het onderzoek gaat verder, zolang blijft de speedboot in beslag genomen.
(08)

Laatst gewijzigd 19-08-2008 14:39 | © Regio Gelderland-Zuid |