Politie Brabant-Noord

Politiehond Boy vindt inbreker in sloot

's-Hertogenbosch, 19-08-2008

Politiehond Boy heeft dinsdagmorgen rond 04.30 uur een 28-jarige man uit Gouda, die verdacht wordt van een woninginbraak, gevonden in een sloot langs de A59.

Rond 03.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een poging tot woninginbraak aan de Topaas. De bewoonster lag te slapen toen ze wakker werd van geluiden. Toen ze polshoogte ging nemen stond er een onbekende man in de deuropening. De vrouw schreeuwde waarop de verdachte en een medeverdachte ervandoor gingen.

Verschillende eenheden keken naar de inbrekers uit. Agenten zagen kort na de melding een auto op het Wielsem rijden. De signalementen van de twee inzittenden kwamen overeen met de verdachten van de poging tot inbraak aan de Topaas. De agenten keerden hun wagen en reden achter de auto aan. Plotseling ging de auto er met hoge snelheid vandoor. De bestuurder reed de Hambakenweg op en vervolgens direct links tegen het verkeer in de A59 richting Vlijmen op. De agenten zetten hun zwaailicht en sirene aan, en gingen erachteraan via de vluchtstrook. Aan het einde van de uitvoegstrook keerde de auto en reed in de richting van de agenten. Plotseling stopte de auto en sprongen de inzittenden eruit. De mannen vluchtten over de vangrail, door het riet een sloot in. Het gebied werd afgezet waarna politiehond Boy de 28-jarige verdachte in de sloot vond. Hij werd aangehouden en is inverzekering gesteld. De tweede verdachte werd niet aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.