Brussels Airlines

Brussels Airlines voegt Riga aan het vluchtaanbod toe dankzij nieuw partnership met airBaltic

donderdag 31 juli 2008

Vanaf 4 augustus kunnen Brussels Airlines passagiers dagelijks tussen de Europese hoofdstad en Letland reizen. De Letse hoofdstad Riga wordt in het uitgebreide Europees vluchtaanbod van Brussels Airlines opgenomen dankzij een codeshare samenwerkingsovereenkomst zopas werd afgesloten met airBaltic.

Eén van de basisdoelstellingen van Brussels Airlines is om de Europese hoofdstad zo vlot mogelijk met de EU lidstaten te verbinden. Letland, sinds mei 2004 lid van zowel de EU als de NATO en de grootste Baltische Staat, ontbrak totnogtoe in het uitgebreide Europees aanbod van Brussels Airlines. Dankzij een samenwerking met airBaltic komt daar verandering in.

Vanaf 4 augustus kunnen Brussels Airlines passagiers gebruik maken van de lijnvluchten die airBaltic verzorgt tussen Brussel en de Letse hoofdstad Riga. In augustus worden er zeven en vanaf 2 september zelfs tien vluchten per week aangeboden. Op de meeste weekdagen is er zowel keuze uit een ochtend- als een avondvlucht.

Alle vluchten worden uitgevoerd door airBaltic met Boeing 737 toestellen en passagiers hebben de keuze uit een Business en een Economy Class service. Brussels Airlines verkoopt tickets via al haar eigen distributiekanalen (reisagentschappen, website brusselsairlines.com, call center en ticketbalies op de luchthavens). Alle reservaties tellen mee voor het Privilege Frequent Flyer getrouwheidsprogramma.

De vluchten sluiten dankzij de zeer goede uurregeling vlotjes aan op het vluchtaanbod van Brussels Airlines. Mits een vlotte overstap in Brussels Airport kunnen passagiers die aankomen uit Riga met Brussels Airlines naar tientallen Europese en Afrikaanse bestemmingen kunnen doorreizen of vice versa.

Dankzij de samenwerking met airBaltic biedt Brussels ook veel meer reismogelijkheden aan in de richting van het Oosten zoals Almaty (Kazakhstan), Baku (Azerbadjan), Chisinau (Moldova), Sochi / Kaliningrad en St Petersburg (Rusland), Minsk (Wit Rusland), Odessa en Simferopol (Oekraïne), Tashkent (Oezbekistan), Tbilisi (Georgië) en Yerevan (Armenië).

"Dit nieuw aanbod dat we samen met onze partner airBaltic creëren richt zich zowel op een zakenpubliek als op toeristen die de Unesco beschermde bruisende hoofdstad van Letland, Riga, willen bezoeken", zegt EVP Strategy & Business Development Erik Follet. "Bovendien stemmen we onze netwerken vlot op elkaar af zodat ook tientallen vluchtcombinaties tussen Riga en de Baltische Staten enerzijds en de rest van Europa en Afrika anderzijds mogelijk worden. Dit is een belangrijke stap in de verdere uitbreiding en verfijning van het Brussels Airlines vluchtaanbod."

Geert Sciot, Vice President Communication
Email: gsciot (at) brusselsairlines.com

Thierry van Eyll, Manager External Communication Email: tvaneyll (at) brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium