Gemeente Enschede

Enschede opnieuw genomineerd als sportgemeente

Enschede gaat opnieuw voor `goud'

Enschede behoort tot de zes gemeenten die door de Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn genomineerd voor de titel Sportgemeente van het jaar 2008. Naast Delft, Den Haag, Helden, Schijndel en Venlo heeft Enschede de kans voor de tweede keer in de prijzen te vallen.

Dit jaar staat het thema `Sport dichtbij; laagdrempelig sport- en beweegaanbod op buurt en wijkniveau' centraal in de aandacht van de jury.
Ed Wallinga, wethouder Zorg & welzijn, sport en integratie is in zijn nopjes: `het is voor Enschede een grote eer om als "sportgemeente van het jaar 2007" voor 2008 weer genomineerd te worden. Enschede gaat opnieuw voor goud. Het thema sluit naadloos aan bij het sportbeleid dat we de laatste jaren hebben gevoerd en waarin we de sportieve traditie van Enschede verder hebben uitgebouwd. Grote voorzieningen (IJsbaan en uitbreiding FC Twentestadion) worden dit jaar opgeleverd. De betrokkenheid van sportverenigingen bij hun eigen buurt neemt alsmaar toe. Enschede telt een ongekend aantal vrijwilligers, de kurk waarop alle organisaties drijven. De drempel voor kansarme kinderen om deel te nemen aan sport in verenigingsverband is met een subsidiemaatregel fors verlaagd. Sportactivering in buurten en wijken is in een hogere versnelling gekomen. Daarbij houden we de kwaliteit van sportfaciliteiten nauwlettend in de gaten, door bijvoorbeeld in verhoogd tempo kunstgrasvelden aan te leggen.'
Woensdag 24 september maakt de jury de winnaar bekend tijdens het Landelijk Congres van de Vereniging Sport en Gemeenten.

19 augustus 2008