Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden brengt gesproken WIZ-gids op cd uit

Wethouder Truus Pot (Sociale en Maatschappelijke zaken en Welzijn) van de gemeente Coevorden overhandigt op 19 augustus de gesproken Werk Inkomen Zorggids (WIZ-gids) op cd aan de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid. Op verzoek van de stichting zijn alle teksten uit de gids voorgelezen waardoor de informatie over werk, inkomen en zorg toegankelijk is voor mensen met een visuele handicap of met taalproblemen.

Met de gesproken WIZ-gids hoopt de gemeente haar voorzieningen bij een nog breder publiek bekend te maken. Radio Loco heeft met een aantal vrijwilligers de teksten opgenomen en op cd geplaatst. Het voorwoord is door wethouder Truus Pot ingesproken. Als extra is nog een lijst met relevante telefoonnummers van zorginstanties toegevoegd aan de cd.

De gesproken WIZ-gids sluit aan bij de voorleesfunctie die alle websites van de gemeente Coevorden hebben. Hiermee bedient de gemeente mensen voor wie het lezen van een website lastig kan zijn. De voorleesfunctie kan elke willekeurige webpagina, pdf-document en worddocument voorlezen. Op elke pagina staat de optie `lees pagina voor'. Door die aan te klikken begint het voorlezen. Naast voorlezen is het ook mogelijk om de letters van de site te vergroten of de teksten in een andere kleur te bekijken.

De gesproken WIZ-gids op cd is op aanvraag verkrijgbaar via wmoloket@coevorden.nl en via www.coevorden.nl. Ook kan de cd worden aangevraagd door te bellen naar de gemeente: tel. 0524-598 598.