Gemeente Asten


19-08-2008
Tweewekelijkse markt blijft voor Asten en Someren Colleges Asten en Someren nemen besluit

Dinsdag 12 augustus jl. hebben de colleges van Asten en Someren een besluit genomen ten aanzien van de invoering van een weekmarkt voor beide gemeenten.
Besloten is om alles bij het oude te laten voor zowel Asten als Someren. Er treden dus geen veranderingen op in de tweewekelijkse cyclus en de bestaande marktdagen voor Asten en Someren.

De gemeenten zijn tot dit besluit gekomen nadat een recente enquête onder marktkooplieden uitwees dat ongeveer de helft van de respondenten de overgang wilde naar een wekelijkse markt maar de andere helft niet. Tevens bleek een aantal leden van de OVS (Ondernemers Vereniging Someren) bezwaar heeft ten aanzien van de beschikbare parkeergelegenheid en de vrije doorgang/toegang tot winkels rondom het Wilhelminaplein. Gelet op de verdeeldheid onder de marktkooplieden en de bezwaren van enkele OVS leden is besloten alles bij het oude te laten voor Asten en Someren.

De plannen tot invoering van een weekmarkt voor beide gemeenten leidden voor de zomer tot ongerustheid bij sommige marktlieden. Inmiddels hebben alle betrokken marktkooplieden deze brief ontvangen met als boodschap dat dus alles bij het oude blijft. De OVS en OVA zijn ook op de hoogte gebracht over dit besluit.